Архів новин

29 мая 2023

Нашими успіхами, тиском та «Петріотами» ми відповідатимемо Росії на всі прояви її зла – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні був дуже довгий день, і почався цей день дуже рано для багатьох наших людей.

Кілька російських терористичних атак за добу. «Шахеди», крилаті ракети, балістичні. Керовані авіабомби. Дякувати нашій ППО – усім захисникам і захисницям неба, – сьогодні вдалося врятувати як мінімум сотні життів. Лише за один день. Більшість «Шахедів» і ракет збито.

Молодь ще раз довела свою спроможність змінювати світ навколо себе, – Артем Лисогор під час відкриття молодіжного центру в Дніпрі

Сьогодні начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у відкритті першого Ресурсного центру молодіжних рад Луганщини та Дніпра.

За словами організаторів, його діяльність дозволить підвищити спроможність впливати на молодіжну політику, побудувати діалог між молодими людьми із числа переселенців та органами місцевого самоврядування, залучити членів молодіжних рад ВПО до процесів прийняття рішень шляхом створення умов для відновлення їх роботи на території України.

На нашій ділянці фронту знищено два бронеавтомобілі росіян, гармату, п’ять автомобілів, два польових склади з боєприпасами

На Куп’янському та Лиманському напрямках відбулося два боєзіткнення.

491 раз ворог намагався вразити всіма калібрами та системами позиції наших військ. Також противник здійснив 15 авіанальотів.

Впродовж доби 27 окупантів було вбито, 55 зазнали поранень.

Знищено два бронеавтомобілі росіян, гармату, п’ять автомобілів, два польових склади з боєприпасами.
 

У хабах Лисичанської громади понад 3800 жителів регіону отримали продукти харчування на минулому тижні

Гуманітарна допомога видана 3874 мешканцям Луганської області. Зокрема, у Дніпрі – 826 ВПО, у Полтаві – 165, у Запоріжжі – 273, в Обухові – 211, у Києві – 445, у Звягелі – 150.

Через «Укрпошта Експрес» відправлено 1804 набори.

Також у Дніпрі та Києві нашим переселенцям надавали підгузки і засоби гігієни.
 

Яку допомогу на час оформлення паспортних документів можуть отримати громадяни України, що виїхали з тимчасово окупованих територій

Українці, які виїхали з тимчасово окупованих територій і мають необхідність вперше оформити паспорт громадянина України або відновити втрачений, можуть зробити це за спрощеною процедурою.

Для цього їм достатньо звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби на підконтрольній Уряду території.

Протягом тижня більше 1370 ВПО луганчан отримали допомогу у хабах Гірської громади

У Київському хабі тривала видача продуктових наборів від держави та сімейних гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі також отримували консультації спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості та з питань пенсійного забезпечення. Представники благодійного фонду «Право на захист» проводили юридичні консультації.

У Богданівці надавалися послуги, пов’язані з працевлаштуванням, консультації з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна тощо.

Державна служба зайнятості повідомляє про нові можливості для безкоштовного навчання завдяки ваучеру

25 травня, відповідно до наказу Мінекономіки від 11 квітня 2023 року № 2040, майже вдвічі збільшено перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання.

Відтак, кількість професій та спеціальностей збільшено з 70 до 123 одиниць. Обрати місце навчання можна з-поміж професійно-технічних та вищих навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які мають ліцензію на провадження такого виду діяльності.

Уряд затвердив правила створення Комісій з розгляду питань компенсації за знищене житло

Кабінет Міністрів України затвердив Примірне положення про Комісію з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Комісія створюється органом місцевого самоврядування у складі не менше п'яти осіб. Крім того, до її складу можуть також залучатись представники державних органів, органів місцевого самоврядування (ОМС), підприємств, установ, організацій, експерти, оцінювачі, архітектори, представники міжнародних та громадських організацій.

Артем Лисогор передав переміщеним медзакладам Луганщини ключі від двох сучасних автомобілів «швидкої допомоги»

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у передачі ключів від нових карет «швидкої допомоги» для лікарень області, які було релоковано на підконтрольну Україні територію. «Наші відважні кваліфіковані бригади лікарів отримали облаштовані сучасним обладнанням автомобілі «швидкої допомоги». Після деокупації медики одними з перших вирушать на звільнені землі Луганщини для надання допомоги населенню, яке вже близько року не в змозі навіть звернутися до лікаря, бо окупанти забрали приміщення медзакладів для своїх військових, а обладнання вивезли до рф.

Луганщина засіяна ворожими снарядами, але при деокупації ми швидко розпочнемо розмінування, - Артем Лисогор

Для цього накопичуються відповідні сили та засоби, Луганщина залучається підтримкою партнерів, зокрема, й міжнародних, - зазначає очільник регіону Артем Лисогор.

Спортсмени-підводники з Луганщини - призери чемпіонату України з плавання у ластах

У Броварах відбувся чемпіонат України з плавання у ластах для дорослих та юніорів. За нагороди в різних дисциплінах змагалося понад 155 учасників із шести регіонів України.

Не дивлячись на тривалу перерву в тренуваннях, наші спортсмени змогли стати призерами змагань.

Так, майстер спорту України міжнародного класу Денис Лєвін на дистанції 50 метрів пірнання посів друге місце, а на дистанції 50 метрів плавання у ластах став четвертим.

Заслужений майстер спорту України Євген Степанчук на дистанції 100 метрів плавання в біластах виборов бронзову медаль.
 

Скоро настане той час, коли ми перейдемо до активних наступальних дій, - Олександр Сирський відвідав Лиманський напрямок фронту

Під час перебування на Лиманському напрямку командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відзначив, що наші частини і підрозділи продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, відбивають всі спроби ворога просунутися вперед в районах Білогорівки, Спірного, Новоселівського, Торського, завдають йому значних втрат в особовому складі і техніці.

Ще 850 харчових пакунків отримали переселенці з Луганщини у Кремінському гуманітарному хабі в Києві

У столичному координаційному центрі також видають одяг та іграшки, дитячі підгузки.

Тривають безкоштовні консультації, які надають терапевт, педіатр, юрист, фахівець Пенсійного фонду, з питань відновлення та започаткування бізнесу.

Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.

Графік роботи: щоденно, з 11:00 до 15:00, крім вихідних.
 

У 15 хабах Луганщини можна отримати послуги обласної служби зайнятості

Фахівці служби зайнятості проводять консультації з внутрішньо переміщеними особами, які втратили роботу через активні бойові дії та мають намір знайти роботу за місцем свого тимчасового проживання.

Спеціалісти консультують щодо отримання чи поновлення статусу безробітного та виплат допомоги по безробіттю, надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО, надають інформацію стосовно перенавчання та видачі ваучерів, ознайомлюють з актуальними вакансіями та дистанційними формами взаємодії з клієнтами.

Ворог тисне на Білогорівку з повітря, у так званій «лнр» відзначили низькі темпи паспортизації пенсіонерів, будівельники-гастролери в Сєвєродонецьку не в змозі скласти кошторис

«Упродовж останніх місяців росіяни наприкінці тижня дещо зменшують активність піхоти. Але це аж ніяк не позначається на роботі їхньої авіації та артилерії. Незважаючи на відсутність наступальних дій, росіяни продовжують відкривати вогонь по наших селах та позиціях Збройних Сил. Застосовують авіацію – завдані удари по Білогорівці. Українськи захисники дають на це гідну відповідь і мужньо тримають оборону», – наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Артилерійських обстрілів протягом 28 травня зазнали Невське та Білогорівка.