Архів новин

04 мая 2024

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні протягом усієї доби було багато роботи у наших захисників неба. Харків, Одеса, Дніпровщина, Донеччина. Тільки на ранок наші воїни збили вже 13 «шахедів». Протягом дня російські терористи застосували 8 ракет різних типів і майже 70 керованих авіабомб проти наших прикордонних громад і позицій на фронті. Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни. І лише від нас із вами – від усіх нас та від усіх, хто дійсно допомагає Україні, – залежить, де саме зупиняться ці руїни та коли програє окупант.

До пенсійників Луганщини можна буде звернутися у понеділок в Рівному

6 травня з 10:00 до 11:00 у місцевому хабі Кремінської громади відбудеться онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг від фахівця ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 9-А.

У квітні переселенці з Луганщини отримали майже 2 тисячі продуктових наборів у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі

Цього тижня нашим ВПО, які зареєстровані в хабі у місті Дніпро (просп. Калнишевського, 27-К), видано 270 продуктових наборів, 24 пакунки підгузок та чотири набори дитячої гігієни. 

Протягом квітня нашим землякам надано 1 956 продуктових наборів, 128 пакунків підгузок та вісім наборів дитячої гігієни.

Четверо представників Кремінського ліцею № 5 цьогоріч були відзначені на Всеукраїнському етапі учнівських олімпіад

Учень 9-А класу Єгор Короткий, учениця 10-А класу Поліна Семиволос, учениці 11 класу Марія Руднєва та Софія Руднєва взяли участь у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики, української мови та літератури, математики, фізики, астрономії.

Вони отримали дипломи та спеціальні відзнаки від журі.

Так, Поліна Семиволос стала дипломанткою олімпіади з української мови та літератури і була відзначена як «Форпост мовної стійкості» в місті Рівне.

Творці фільму «Євродонбас» презентують вуличну виставку про культурну спадщину Донеччини та Луганщини, яку на зламі ХІХ ст. залишили європейці

Із 21 травня до 4 червня на Михайлівській площі у Києві відбудеться вулична виставка, присвячена спадщині європейських країн на Сході України, які залишили бельгійські, французькі, німецькі, британські та американські промисловці на зламі ХIX ст. – ХX ст. Виставка буде доступна українською та англійською мовами. 

Розпочалося фінансування травневих пенсій

Так, 3 травня на відповідні виплати жителям Луганської області через уповноважені банки спрямовано 150,6 млн гривень.

На соціальні страхові виплати перераховано 34,8 млн гривень, в т. ч. на оплату лікарняних – 79,7 тис. гривень.

На виплату житлових субсидій та пільг –  5,9 млн гривень.

Великдень на деокупованій Луганщині святкуватимуть із пасками – громада та волонтери потурбувалися (відео)

Напередодні Великодня начальник Красноріченської СВА Михайло Хуторянський передав мешканцям Невського, Новолюбівки та Макіївки паски від волонтерів.

«рашистам ніколи не зрозуміти, чому ми стоїмо, чому продовжуємо несамовито битися за свою землю. Люди вірять у нашу Перемогу та ЗСУ, але ж і на Божу ласку розраховують», – зазначив Михайло Хуторянський.

Великдень на деокупованій Луганщині разом із Захисниками України зустрічають 60 місцевих мешканців. Громада забезпечує їх усім необхідним.

 

Прикордонникам та військовим медикам передали автотранспорт, підтримуємо наших захисників й матеріально, - Артем Лисогор

Тиждень, що передував Великодню, був сповнений важливими для області подіями.

«Ми ані на хвилину не забуваємо про воїнів, які зараз боронять українську землю. Передав військовим медикам автомобіль підвищеної прохідності Toyota Land Cruiser. Це вже п’ята автівка, надана Луганським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф колегам, що рятують життя Захисників на полі бою. Це фактично реанімобіль підвищеної прохідності, а ми знаємо, що на фронті рахунок завжди іде на секунди», - зазначив Артем Лисогор.

В «лнр» шукають кошти на друк нового підручника історії

Окупаційна влада так званої «лнр» звернулася до росіян щодо виділення коштів на друк нового підручника історії «молодой республики». 

Його проект хочуть представити громадськості після травневих свят. 

Пропагандистське видання розроблене на основі існуючих раніше із додаванням розділу про події останніх двох років. 

Якщо гроші надійдуть вчасно і не зникнуть, то вже з вересня матеріали за цим підручником зі спотвореним літописом Луганщини хочуть викладати в місцевих школах. 

Окупанти на Луганщині не виплачують гроші мобілізованим до армії рф працівникам, до звільнених сіл поблизу фронту доставили продукти харчування

Загарбники намагаються прорвати нашу оборону одразу з трьох боків. 

Зокрема, вони штурмують на Куп’янщині поблизу Андріївки та Стельмахівки.

В районах Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва на Лиманському напрямку росіяни атакували за підтримки авіації. Не припиняються спроби ворога просунутися в Білогорівці, - поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Від артилерійських та мінометних ударів постраждали Макіївка, Греківка, Куземівка, Стельмахівка.