Архів новин

08 мая 2024

Цифровізація громад: відбувся Digital Power Summit 2024

Проведено Digital Power Summit 2024, під час якого відзначено громади, які показали вагомі цифрові успіхи. А також презентовано перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. 


Під час форуму, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах. 

Луганську малечу в Австрії привітали з Великоднем

Для вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи, які рятуються від війни в Австрії, українські волонтери з міста Лінц організували свято Великодня за національними традиціями.

Діти зустрічали гостей піснями та віршами про світле Христове Воскресіння, а волонтери, у свою чергу, пригощали малечу святковими смаколиками.

Дівчатка отримали найкращі подарунки – яскраві українські віночки, про які давно мріяли.

Зустріч пройшла у неймовірно добрій, теплій святковій атмосфері. Було смачно та цікаво: паски, писанки, солодощі. 

Як студентам виїхати за кордон на навчання під час воєнного стану?

Уряд оновив правила перетину кордону для студентів. Тепер не тільки дівчата, а й хлопці також можуть виїжджати на навчання за програмами академічної мобільності.

Про умови виїзду та необхідні документи – в інфографіці.

Попаснянська та Олександрійська громади уклали Меморандум про підтримку ВПО Луганщини

Попаснянська міська військова адміністрація уклала Меморандум про співпрацю з Олександрійською міською радою та благодійною організацією «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія».

Тристороння угода спрямована на об’єднання зусиль у розв’язанні гуманітарних питань та надання допомоги вимушеним переселенцям з Луганської області та м. Попасної зокрема.

Олексій Смирнов провів нараду з питання ведення обліку військовозобов’язаних у органах влади

Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив про новели чинного законодавства щодо мобілізації військовозобов’язаних. 

Стартував обласний етап всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Стартував ІІ, обласний етап, Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). До нього долучилися 300 учасників з усіх куточків Луганщини.

Метою «Джури» є патріотичне виховання дітей на засадах національної гідності, здорового способу життя, духовності, культурно-історичної та військової спадщини українського народу.

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Сьогодні Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Пам’ять про війну, робота над помилками минулого має вести не до «побєдобєсія», а вчити цінувати мир.

Українці на боці союзників зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та його поплічниками. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в повстанських рухах.

У «лнр» неможливо замінити паспорт без наявності військового обліку, окупаційна влада не регулює ціни на соціально значущі продукти, бої точилися поблизу Стельмахівки та Невського

«По Невському, Куземівці та Стельмахівці росіяни відкривали вогонь з мінометів та ствольної артилерії. По Макіївці – з реактивної. Біля Невського та Куземівки по укріпленнях наших військових намагалися вдарити 13 ворожих БПЛА, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.