Архів новин

03 мая 2024

День присвячений ситуації на Хмельниччині: безпека, захист регіону, внесок в оборону всієї України – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні – у Хмельницькому. День присвячений ситуації в області – безпекові питання, захист регіону, все, що стосується внеску Хмельницької області в оборону всієї нашої держави. Були детальні доповіді щодо ППО та РЕБ в області – на ключових об’єктах. Ми обговорили безпеку Хмельницької атомної станції, загалом потенціал енергетики в регіоні та відновлення тих об’єктів, які були пошкоджені російськими ударами.

Призначив сьогодні очільника обласної адміністрації Сергія Тюріна.

Артем Лисогор: передали нашим оборонцям ще 130 дронів

«Захисники України мають щоденну потребу в дронах. Ці засоби можна втратити досить швидко, бо ворог навчився їм протидіяти. Тим не менше, такі літальні апарати щоразу рятують українським військовим життя. Допомагають в розвідці, здійснюють ураження укріплень та техніки противника, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Тому кожен такий запит намагаємося виконати якнайшвидше. Ці 130 швидкісних FPV-дронів передали від Сєвєродонецької громади. Невдовзі вони вже будуть на передовій».

Доставили продукти та задокументували воєнні злочини росіян - наші поліцейські відвідали прифронтові села

Кожного разу доставляючи продуктові набори від Красноріченської територіальної громади, поліцейські усіляко підтримують громадян і вмовляють евакуюватися.

Крім цього, слідчі задокументували факти воєнних злочинів росіян в Невському та Новолюбівці.

Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Потрібно було підтвердити свою особу в один із зручних способів, онлайн або офлайн. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені. 

Громади обговорили результати аналітичного дослідження щодо публічних закупівель в Луганській області у 2023 році

Для більш активного залучення наукового потенціалу області до підвищення рівня ефективності органів місцевої влади, 3 травня відбулась онлайн-нарада за результатами дослідження результативності закупівельної активності громад Луганщини через платформу «Prozorro» у 2023 році. 

Його підготував та представив колектив державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України».

Олексій Смирнов провів робочу нараду щодо організації мобілізації державних службовців

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів нараду щодо удосконалення процедури проведення заходів мобілізації, військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також окремих питань проходження військової служби для покращення якості підбору особового складу під час доукомплектування бойових підрозділів для відсічі збройної агресії проти України.

Сили оборони покращують власне тактичне положення на Куп’янському напрямку

На Куп’янському напрямку окупанти підтягують особовий склад, боєкомплект та техніку. Однак надзвичайної активності росіян на зазначеній ділянці фронту не спостерігається. Штурмові дії там менш інтенсивні, ніж на інших напрямках.

Сьогодні – Всесвітній день свободи преси

Наші журналісти працюють поблизу лінії фронту та під час масованих ракетних ударів, аби світова спільнота бачила справжню мужність українських оборонців та тяжкі наслідки воєнних злочинів окупантів.

Медійники наражають себе на небезпеку, ризикують життям. Бо від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну загарбники вбили щонайменше 89 з них.

Деякі загинули, виконуючи обов’язки за фахом. Більшість – боронячи рідну країну. На превеликий жаль, серед них є і луганчани.

У Рубіжному ретельно перевіряють факт постановки на військовий облік і наявність строкової служби, на Новопсковщині зникли два виділені окупантами автобуси, до звільнених сіл завели продукти і смаколики до Великодня

«Як і всі останні дні, ворог залишається активним на кожній з трьох ділянок фронту. Намагався штурмувати біля Стельмахівки, Греківки, Невського, Білогорівки, у Серебрянському лісі. Сили оборони відбивають цю російську навалу. Під постійним вогнем перебувають наші населені пункти. Крім названих вище, поряд з якими точилися бої, під артилерійські обстріли потрапили Макіївка та Куземівка.

Ураження безпілотниками окупанти намагалися завдати у Невському, Куземівці, Греківці», - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.