Архів новин

10 мая 2024

Громади Сватівщини передбачили 2,7 мільйона гривень на оздоровчу кампанію

Серед ВПО району було визначено потребу у оздоровленні 113 дітей, з них 53 - пільгової категорії. 

Сума  виділених бюджетних коштів на оздоровлення дітей складає 860,8 тис. гривень. На  відпочинок – 1 млн 845,9 тис. гривень.

Військові адміністрації Сватівського району вже укладають договори на послуги оздоровлення.

Громади планують направляти дітей до західної частини нашої країни.

З питань оздоровлення і відпочинку звертайтеся за наступними телефонами до відповідних громад:

Хрещені боєм: демобілізували ще хвилю строковиків, які обороняли Луганщину

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов вручив десятьом бійцям Знаки Пошани «Захиснику Луганщини».

77 запеклих днів вони тримали оборону Рубіжного, понад 120 днів відбивали ворога від Сєвєродонецька та Лисичанська. 

Рекомендації науковців щодо прозорого формування бюджетів обговорили керівники громад Луганщини

10 травня відбулось онлайн-обговорення Рекомендацій та пропозицій щодо підвищення соціально-економічної ефективності функціонування громад Луганської області у воєнний час.

Аналітика підготовлена Світланою Гречаною, старшим науковим співробітником Луганської філії державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К.Мамутова Національної академії наук України».

«Прозоре формування бюджетів громад є запорукою ефективного управління», – зауважила науковиця під час свого виступу.

Наступного тижня луганчани мають можливість зателефонувати на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ нашого регіону

У понеділок, 13 травня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (095) 117-16-28.

У вівторок, 14 травня, із 10:00 до 11:00 свої запитання мешканці регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

Україна переступила поріг Євросоюзу, отримавши статус кандидата на членство в ЄС

Попереду у нас ще багато роботи, щоб інтегрувати в українське законодавство величезний обсяг правил і норм ЄС. Україна спроможна виконати всі ці завдання.

Проте, що нас чекає, коли Україна вступить у ЄС? Які переваги отримають українці та як зміниться життя в цілому

У Новомосковську сєвєродончани облаштували прихисток для ВПО

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов відвідав прихисток для сімей ВПО та осіб, постраждалих внаслідок військової агресії рф.

Шелтер створено у Новомосковську Дніпропетровської області Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією. Він повністю відремонтований та облаштований необхідними меблями та побутовою технікою.

Поруч з шелтером знаходиться гуманітарний штаб Попаснянської міської військової адміністрації, до якого можуть звернутись ВПО, зокрема для отримання адміністративних та соціальних послуг.

Історії стійкості: Луганчанки розповіли про свій досвід відновлення ментального здоров’я

Перша леді України Олена Зеленська провела захід з нагоди місячника обізнаності про ментальне здоров’я «Осмислення. Цінності та історії стійкості».

На заході Луганщину представляла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. А наші землячки – директорка Рубіжанського центру краєзнавства Олена Хмельницька та двічі переселенка, фельдшерка з медицини невідкладних станів Наталія Ванюхіна – стали одними зі спікерів, які розповіли свої історії стійкості.

Військовослужбовці і члени їхніх сімей з Красноріченської громади можуть одержати грошову допомогу

Одноразова матеріальна підтримка надається:

– військовослужбовцям Збройних Сил України, а також інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних та розвідувальних органів, органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, на які покладено функції із забезпечення оборони держави;

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Наразі триває підготовка до Глобального саміту миру на рівні лідерів держав, який відбудеться у Швейцарії.Саміт покликаний на основні попередніх дискусій, побудованих на українській Формулі миру, почати напрацювання спільного плану миру, який би підтримали більшість держав світу. Про це наголосив під час Другого Міжнародного Саміту міст та регіонів керівник Офісу Президента України, Голова Президії Конгресу Андрій Єрмак.

Олександр Лужбін – срібний призер чемпіонату Європи з пауерліфтингу

У Люксембурзі триває чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед усіх вікових груп.

Луганщину у складі національної збірної України представив спортсмен з міста Рубіжне, майстер спорту України Олександр Лужбін.

Виборовши три срібні нагороди у кожній з вправ (у присіданні - 300 кг, у жимі - 180 кг, у тязі - 252,5 кг), Олександр з підсумковим результатом у 732,5 кг посів друге місце серед юніорів у ваговій категорії до 83 кг.

Підготували спортсмена заслужений майстер спорту України Микола Бараннік та майстер спорту України міжнародного класу Олександр Дубовой.

Захист ментального здоров’я в соціальної сфері обговорили на тренінгу проєкту «Ти як?»

Онлайн захід на тему «Ментальне здоров’я людини у професійних координатах її діяльності» проведено для співробітників соціальної сфери в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

До нього долучилися заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та регіональна координаторка цього проєкту Інна Сазонова.

Ведучий вебінару – професор кафедри психології та соціології факультету здоров’я людини Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Сергій Гарькавець.

Загинув Олексій Луговий - військовослужбовець зі Сватівщини

Олексій - мешканець Красноріченської громади. Народився в селі Білосвитівка, закінчив Красноріченський ліцей.

Із жінкою Вікторією родина взяла опіку над хлопчиком Максимом.

На початку повномасштабного вторгнення рф евакуювався з сімʼєю до Вінниці, де почав працювати на заводі. Звідти і був мобілізований до лав ЗСУ.

Виконував бойові завдання разом з побратимами на Донеччині. До останнього подиху Олексій мужньо протистояв ворогу. 29 квітня 2024 року Герой з Луганщини загинув у бою.

Без батька залишились діти та дружина.

У звільненому Невському допомагають із відновленням пошкодженого житла, в "лнр" для встановлення цифрового супутникового телебачення "руський мир" треба зателефонувати з дротового телефону, російські інвестори перенесли обіцянки щодо модернізації шахт

"Біля Стельмахівки, у Серебрянському лісі та у Білогорівці росіяни спробували покращити тактичне положення, але були зупинені нашими оборонцями. Обстрілів з різних видів озброєння зазнали села поблизу лінії фронту. Зокрема, Невське - з мінометів, рективної та ствольної артилерії. По Макіївці, Куземівці, Стельмахівці окупанти поцілили з мінометів та ствольної артилерії", - повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.