Архів новин

20 мая 2024

Луганщина налагоджує міжнародну співпрацю, щоб надавати допомогу мешканцям області, – Артем Лисогор

Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор розповів про міжнародну співпрацю регіону. За його словами, наразі робота з іноземними партнерами має на меті допомогти мешканцям області та забезпечити їх житлом.

У Запоріжжі буде вулиця Лисичанська

Таке рішення прийняв депутатський корпус Запорізької міської ради.

Вулицю Гончарова, розташовану в Олександрівському районі, перейменовано на вулицю Лисичанську.

Чи можна залишитись у реанімації з рідними?

А ви знали, що реанімаційні відділення відкриті для відвідування?

Пацієнти, які лікуються в інтенсивній терапії, мають право приймати відвідувачів у будь-який час і день тижня за встановленими правилами.

Детальніше про це – на інфографіці.

Триває набір до команди демінерів HALO Trust

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов у Дніпрі взяв участь у рекрутинговому заході на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів» у представництві HALO Trust в Україні.

Цього разу на захід завітало 39 осіб з числа вимушених переселенців з Луганщини, яких було ознайомлено зі специфікою роботи демінера.

У вівторок в Ужгороді можна буде вирішити питання пенсійного забезпечення

21 травня 9:00 до 11:00 фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надаватиме там онлайн-консультації з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат.

Звертайтеся до хабу Новоайдарської селищної військової адміністрації.

Адреса: проспект Свободи, 52-А, м. Ужгород.

Чотири роки без легендарного Сергія Губанова

У цей день чотири роки тому Луганщина втратила одного з кращих своїх синів, полковника поліції, Героя України Сергія Губанова. Його яскраве та сповнене пригод життя було обірвано вибухом під час патрулювання поблизу Трьохізбенки.

На той час це був крайній рубіж оборони від рашистів, який систематично обстежували поліцейські. Не дивлячись на свій високий офіцерський чин, Сергій разом з підлеглими виконував бойові задачі нарівні, а інколи і попереду.

Оновлювати свої особисті дані у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки військовозобов’язані чоловіки мають на постійній основі

Для спрощення процедури ведення їхнього обліку запровадили реєстр «Оберіг», куди внесені усі наявні після останнього оновлення в ТЦК та СП дані про вас.

Втім, із різних причин далеко не всі поспішали виконати вимоги законодавства, особливо під час уведення військового стану. Хтось тягне до останнього.

Деякі – ховаються від обов’язку, у той час коли хлопці і дівчата в окопі не можуть дочекатися на ротацію, аби кілька ночей поспати у тиші.

Кремінська громада від початку року виплатила 760 000 гривень 47 Захисникам і Захисницям

Кошти надані шістьом сім’ям загиблих військовослужбовців на загальну суму 280 тис. гривень; 17 військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях (170 тис. гривень); 10 працівникам ДСНС (100 тис. гривень); двом сім’ям військовослужбовців на народження дитини (20 тис. гривень); трьом особам у зв’язку з пораненням (80 тис. гривень); сімом працівникам Національної поліції (70 тис. гривень); двом мобілізованим на військову службу у 2024 році (40 тис. гривень).

Загарбники зазнали значних втрат біля Білогорівки, у Невському росіяни зруйнували ще два будинки, у школах в окупації дітям розповідають про важливість помирати на війнах

«Ворожі обстріли Невського і навколишніх сіл, на жаль, стали регулярністю. Майже щодня ми маємо руйнування житлової забудови. Вчора було влучання у ще два пошкоджених раніше будинки та інші споруди. Є влучання у Макіївці. Також противник відкривав вогонь по Стельмахівці, Куземівці та Новолюбівці», - поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

На фронті росіяни сконцентрували атакуючі зусилля біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку та поблизу Білогорівки на Сіверському.