Архів новин

21 мая 2024

Усі партнери повністю поінформовані щодо актуальних потреб і реальної фронтової ситуації – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні продовжив дипломатичний марафон – марафон підготовки Глобального саміту миру, зустрічі багатьох лідерів, заради реалізації Формули миру, яка може примусити Росію до справедливого миру. Говорив сьогодні з лідерами Румунії, Анголи та Іраку. Запросив їх на Саміт і поінформував про ту роботу, яка вже зроблена і для організації Саміту, і для його результативності. Статут ООН об’єднує всі нації, і всі держави однаково зацікавлені в тому, щоб цілі та принципи Статуту ООН були дійсно робочим інструментом підтримання миру. Щоб це було дієвим.

Електронна черга працює у всіх ТЦК та СП у тестовому режимі

Міністерство оборони спільно з Командуванням Сухопутних військ та компанією QLogic Corporation запустили сервіс онлайн запису на прийом до ТЦК та СП для оновлення даних.

Електронна черга запису вже працює у всіх ТЦК та СП країни в тестовому режимі.

У Хмельницькому хабі щосереди приймають лікарі Товариства Червоного Хреста України

У середу, 22 травня, відбудеться чергове консультування переселенців.

Прийматимуть сімейний лікар, гінеколог та психолог. 

Можна буде виміряти рівень цукру у крові, артеріальний тиск, сатурацію крові. Також видаватимуть безкоштовно ліки.

Послуги надаються без попереднього запису.

Адреса: вул. Кам’янецька, 122, каб. 3.
 

Хто має звернутися за субсидією на наступний період

Житлова субсидія для більшості українців буде перепризначена автоматично. Водночас у деяких випадках її призначать за зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Хто має звернутися за субсидією на наступний період – дивіться інфографіку.

У хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі пенсійники приймають тричі на тиждень

Жителі Луганської області, які тимчасово проживають у Дніпрі, можуть звернутися за пенсійними консультаціями по середах, четвергах та п’ятницях з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. Петра Калнишевського, 27-К (Палац культури «Металург»).

Освітній серіал «Інклюзивна молодіжна робота» доступний на платформі «Дія.Освіта»

Серіал є результатом роботи з інклюзією, що активізувалася завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Серіал представляє собою важливий інструмент в молодіжній роботі, який допоможе ефективно залучати молодь до своїх проєктів і заходів, а також розкриє основні методи роботи з різними молодіжними групами, зокрема, з молоддю, яка має інвалідність.

Спортсмени Луганської обласної ДЮСШ для інвалідів здобули дев’ять золотих нагород на чемпіонаті України з параплавання

У Полтаві відбувся чемпіонат України з параплавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, порушеннями зору, вадами фізичного та розумового розвитку.

Реалізовуємо кожну можливість оздоровити наших дітей - 10 з них вирушили до Франківщини, - Артем Лисогор

"Діти з Луганщини вже два роки живуть далеко від дому, який в них забрала росія. В непростих умовах сьогодення ми намагаємося піклуватися про їхнє ментальне і фізичне здоров'я. Допомагаємо батькам організувати хлопцям і дівчатам літній відпочинок. Максимально користуємося кожною пропозицією від партнерів, залучаючи до оздоровчої кампанії якомога  більше малечі", - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Так, учора десятеро діток ВПО з Сєвєродонецького району віком від 8 до 14 років поїхали на Івано-Франківщину.

Близько 500 ВПО Луганщини отримали минулого тижня допомогу у хабах Кремінщини

Також у Рівному переселенців консультували юрист, фахівець Центру зайнятості, лікар, психолог. Надавалися послуги Луганського обласного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».

Волонтери Рівненської міської організації Товариства Червоного Хреста України провели захід з психосоціальної підтримки та збереження психічного здоров'я для дітей.

У Київському гумхабі діяла кімната інтерактивного розвитку малечі, надавалися послуги короткотривалого денного догляду за дітьми.

Діти з Луганщини взяли участь в обласному пленері «Весняна палітра Рубіжного»

Відбувся XII відкритий регіональний конкурс пленерного живопису «Весняна палітра Рубіжного». 

 

Головним завданням змагання є активізація творчого підходу до малювання у дітей, виявлення талановитих і перспективних учнів загальноосвітніх шкіл, закладів мистецької освіти, професійної орієнтації учнів середнього шкільного віку, популяризації дитячої художньої творчості, виховання любові до рідної країни.

 

Урочиста церемонія нагородження відбулася у форматі ZOOM-конференції. 

 

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2024-2027 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 25.12.2023 № 296 (зі змінами).

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Знову є влучання в будинки в Невському, окупанти в Сєвєродонецьку намагаються узаконити процедуру вскриття квартир за відсутності власника, школярів захоплених у 2022 році міст змушують відвідувати пропагандистські пересувні виставки

«Ворог не припиняє бити по житловій забудові Невського. Вчора руйнувань зазнали ще два будинки. Водночас, під вогнем росіян перебуває і логістичне сполучення між деокупованими селами. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Невське, Макіївка,  Стельмахівка,  Новолюбівка», - повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Атакували росіяни на Куп’янському та Сіверському напрямках. На першому з них було 13 спроб штурму наших позицій, зокрема біля Стельмахівки та Новоєгорівки. На другому – три атаки, ворог активний в Білогорівці.