Архів новин

23 мая 2024

П’ятикілометрову особливу зону запроваджують на кордоні ростовської області із «лнр» та «днр»

14 років тому один із ініціаторів міжнародної асоціації Єврорегіон «Донбас» губернатор ростовської області рф голубєв пропонував спростити перехід державного кордону для жителів цієї області та, зокрема, Луганщини.

Пізніше, протягом восьми років, росіяни не наважалися визнати утворену у 2014 році так звану «лнр» власною територією.

А коли, на їхнє переконання, визнали – пообіцяли по закінченні псевдореферендуму восени 2022 року скасувати перевірки жителів окупованої Луганщини на кордоні з рф. 

Як долучитися до кампанії з підтримки виробників "Зроблено в Україні"

Українців закликають купувати продукцію національних виробників для посилення економіки та армії. Адже в середньому 40% від вартості цих товарів повертається українцям.

Як долучитися до кампанії з підтримки виробників “Зроблено в Україні” – дивіться інфографіку.

Артем Лисогор передав 16 позашляховиків 111-й бригаді ТРО

Напередодні Дня Героїв начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор передав 16 автомобілів Peugeot Landtrek  бійцям 111-ї бригади ТРО, яка боронить Луганщину.

«Наші Захисники витримують щодня по 50 ворожих штурмів. Швидка доставка військових вантажів, оперативне переміщення особового складу та вивезення поранених бійців з передової – це завжди питання життя і смерті. Тож було прийнято рішення про придбання саме цих позашляховиків, які здатні працювати у бойових умовах», - зазначив Артем Лисогор. 

У п’ятницю в Києві можна буде вирішити пенсійні питання

24 травня з 10:00 до 15:00 у місцевому хабі Лисичанської громади відбудеться прийом спеціалістом ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону.

Адреса: м. Київ, вул. Миколи Ушакова, буд. 8-А (ст. метро «Житомирська»).

На Михайлівській площі у Києві відкрили вуличну виставку про європейський спадок Донеччини й Луганщини

Вона присвячена історичним памʼяткам Маріуполя, Дружківки, селища Нью-Йорк, Лисичанська, побудованим промисловцями з країн Європи, та їх руйнуванню під час війни. Виставка триватиме до 4 червня й доступна українською та англійською.

Зокрема, виставка відтворює історію будинку британця Джона Г’юза, який заснував Донецьк. А також експонує знімки й розповіді про гімназію у Лисичанську, залишену бельгійцями, млин Пітера Діка у селищі Нью-Йорк, збудований німцями, комбінат Ілліча у Маріуполі, створений американцями та бельгійцями, французьку спадщину Дружківки тощо.

На базі Центрів підтримки сім'ї Старобільської РДА відбудуться воркшопи «Надання першої домедичної допомоги дітям»

У програмі – алгоритми розпізнавання невідкладного стану у дітей, надання допомоги при раптовій зупинці серця з використанням дефібрилятора, допомога при втраті свідомості дітям, травмі, тощо.

На посаду демінера запрошували на Дніпропетровщині

У хабі Гірської громади в Богданівці проведено рекрутинговий захід на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

Менеджер із залучення персоналу Представництва HALO Trust в Україні разом з колегами ознайомила присутніх з критеріями відбору на посаду, умовами роботи та оплати праці.

Співробітники організації також розповіли, як на практиці проводяться роботи з розмінування та у яких регіонах України ця посада найбільш затребувана.

До заходу долучилися 78 осіб. За підсумком всі охочі заповнили анкети для проходження співбесід.

Уточнити військово-облікові дані можна у будь-якому луганському ЦНАПі

На апаратній нараді під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора розглянуто низку важливих для регіону питань. 

Першочергово було обговорено взаємодію Луганського обласного, районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з військовими адміністраціями області з питань виконання мобілізаційних завдань. 

Загинув тренер з акробатики Андрій Лифар із Лисичанська

До повномасштабного вторгнення Андрій Лифар тренував дітей стрибкам на батуті та акробатичній доріжці у місцевій дитячо-юнацькій школі. Його вихованці неодноразово ставали призерами та переможцями всеукраїнських змагань. Андрій був фанатом своєї справи, діти обожнювали свого викладача. 

З початком повномасштабного вторгнення Андрій прийняв мужнє рішення стати на захист своєї Батьківщини і вступив до лав ТРО.

Під вогнем росіян – Невське та Новолюбівка, окупанти двічі вдарили при спробі роздачі хліба населенню, жителів «лнр» просять подзвонити з пропозиціями щодо стратегічного розвитку «республіки»

«Жителі прифронтових деокупованих сіл регулярно отримують продукти харчування, медикаменти, господарчі товари. Попри небезпеку, представники військової адміністрації, поліція та волонтери по декілька разів на тиждень привозять їм все необхідне. Як і учора, коли росіяни двічі вдарили під час роздачі населенню хліба.