Архів новин

25 мая 2024

Удар по Харкову – черговий прояв російського божевілля, ніяк інакше це назвати просто не можна — звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Зараз були перші доповіді щодо Харкова – удару по місту, по очевидному цивільному обʼєкту: по торговельному центру, будівельному гіпермаркету. Субота, день. Один з найбільших центрів – всередині було багато працівників та були відвідувачі. Зараз пожежа на всій території. Туди прибули всі необхідні служби: ДСНС України, медичні служби, місцева влада, поліція. Всі борються за кожне життя.

В Ірпені в понеділок ВПО проконсультуються у пенсійників Луганщини

27 травня з 10:00 до 11:00 у хабі Лозно-Олександрівської громади відбудеться онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг.

Адреса: м. Ірпінь, Київська область, вул. 74-ї Стрілецької дивізії, буд. 1.

Важкоатлет з Луганщини здобув три медалі на чемпіонаті світу у Перу

До 26 травня там триватиме чемпіонат світу з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

Луганську область у складі національної збірної України на змаганнях представив майстер спорту України Сергій Котелевський.

У ваговій категорії до 73 кг він здобув срібну нагороду в ривку з результатом 130 кг, бронзові – в поштовху з результатом 153 кг та в сумі двоборства з результатом 283 кг.

Підготували спортсмена Костянтин Селіванов та Віталій Гребельний.
 

Понад 2 мільйони гривень передбачили громади Сватівщини на оздоровлення 113 дітей району

В ході підготовки до проведення оздоровчої кампанії 2024 року на Сватівщині було визначено потребу в оздоровленні 113 дітей, з них 54 – це діти пільгових категорій.

Військовими адміністраціями району передбачено цільове фінансування на загальну суму понад 2 млн гривень.

Вже укладено п’ять договорів про закупівлю послуг з оздоровлення та відпочинку на 909,1 тис. гривень. Територіальні громади планують направляти дітей до оздоровчих закладів, розташованих в західній частині нашої країни.

Понад 1,3 мільярда гривень перераховано пенсіонерам Луганщини в травні

Виплати пенсій поточного місяця завершені.

Упродовж травня жителі Луганської області одержали 1362,7 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 36,2 млн гривень, в т. ч. 1,4 млн гривень - оплата лікарняних.

На житлові субсидії та пільги спрямовано 45,2 млн гривень.

Артем Лисогор підбив підсумки тижня, що минає

Цього тижня головні новини країни і Луганщини зокрема, були присвячені введенням у дію закону про мобілізацію. Проведено низку інформаційно-роз’яснювальних заходів, які мають на меті максимально чітко окреслити права і свободи громадян, захистити їх від маніпуляцій і впливу російських ІПСО.

Біля сімох населених пунктів атакували росіяни на Луганщині, для виїзду з «лнр» до рф необхідно попередити фсб за 12 годин, у Рубіжному немає жодного педіатра

«Ворог тисне на Куп’янській ділянці фронту. Штурми відбиті поблизу Нововодяного, Ковалівки, Коломийчихи, Стельмахівки, Новоєгорівки, Невського. Протягом доби на цьому напрямку знешкоджено вбитими та пораненими 56 окупантів. Уражено танк та самохідну гармату «Гіацинт».