Прес-центр12 серпня 2016, 16:08

12 серпня в Луганській облдержадміністрації відбувся круглий стіл: «Документування порушень прав людини у збройному конфлікті як умова запобігання безкарності»

Співорганізаторами заходу виступили Луганська обласна державна адміністрація та громадська коаліція «Справедливість заради миру на Донбасі».

У заході взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, члени Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», представники громадської організації «Луганський обласний правозахисний центр «Альтернатива»,  Національної академії прокуратури України, а також працівники облдержадміністрації, представники Головного управління Національної поліції в Луганській області та обласної прокуратури.

Під час засідання «круглого столу» учасники обговорювали можливість співпраці правоохоронців та громадськості у процесі збору інформації, пов’язаної з порушенням прав людини у збройному конфлікті на Сході України.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко:

«Як свідчить вся історія людства, бойові дії завжди супроводжуються спалахом немотивованого насильства. Однак, якщо на підконтрольних Україні територіях ми забезпечуємо дотримання порядку та законності, то ситуація в так званих ЛНР та ДНР лишається складною. Сама бандитська природа цих формувань визначає сутність процесів, які там проходять. Правоохоронні органи зацікавлені у отриманні будь-якої інформації щодо злочинів, які скоєні бойовиками. І допомога громадськості тут буде більш ніж доречною».