Прес-центр15 березня 2022, 09:03

Час милосердя: чотирьох передчасно народжених малюків евакуйовано з Лисичанська до Дніпра. Двоє важать менше за 1500 грамів

«Шістнадцять діб медичний персонал Луганської обласної дитячої клінічної лікарні під обстрілами рятував життя чотирьом передчасно народженим малюкам. Двоє з них мають вагу меншу за 1500 грамів, один – киснезалежний, другий – тільки почав дихати самостійно. Тому діти потребують довготривалої реабілітації. Наразі немовлят доправлено до Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні. Ними опікуються найкращі фахівці-неонатологи», - розповів очільник Луганщини Сергій Гайдай.
Через постійні обстріли обласної дитячої лікарні, її найменших та найслабкіших пацієнтів доводилось щодня спускати у підвальне приміщення, постійно ризикуючи їх крихкими життями. Тому було прийнято рішення про евакуацію в більш безпечне місце – до Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні.
Разом із маленькими пацієнтами, до Дніпра переїхали двоє дітей медпрацівників Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, які залишились на своїх робочих місцях.
«Війна – це не тільки час тяжких випробувань, це – час милосердя, перевірка на людяність. Кожний з 20 днів російського вторгнення відзначений героїзмом людей мирних професій. Та історії наших дитячих лікарів, які у розбомблених рашистами медзакладах, творять дива – просто вражають!», - додав він.
Від імені Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай висловив щиру подяку Департаментам охорони здоров’я Донецької та Дніпропетровської облдержадміністрацій, керівникам Дніпровської дитячої клінічної лікарні за допомогу в організації госпіталізації та транспортування дітей.