Прес-центр17 квітня 2018, 14:04

Цьогоріч на ЗНО вже зареєструвалися понад 300 випускників з тимчасово непідконтрольної території Луганщини, – брифінг

Про це сьогодні, 17 квітня, повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова під час брифінгу для ЗМІ.

Розповідаючи про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році, вона нагадала, що реєстрація на основну сесію тривала з 6 лютого по 19 березня.

Проте, учасники АТО, особи з тимчасово непідконтрольних територій (що не зареєструвалися в основний період) та ті, хто через поважні причини не зміг зареєструватися в основний період, зможуть пройти реєстрацію додатково з 3 по 21 травня.

Загалом по області зареєструвались 5255 учасників ЗНО. З них 3158 – випускники шкіл, 1183 – випускники професійних закладів освіти, 914 – випускники вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Слід зазначити, що 302 випускники приїдуть з тимчасово непідконтрольної території.

Основна сесія ЗНО відбуватиметься з 22 травня по 13 червня. Додаткову сесію організовано з 2 по 11 липня.

Наразі по області створено 33 пункти тестування та підготовлено 1280 педагогічних працівників. Крім того, визначено 167 педпрацівників, які перевірятимуть роботи учасників ЗНО.

Серед особливостей проведення ЗНО у 2018 році Тетяна Ткачова відзначила запровадження державної підсумкової атестації з української мови в формі ЗНО для учнів та студентів професійної і вищої освіти, визначення результатів ДПІ з іноземних мов за двома рівнями (стандартним та профільним), запровадження перевірки розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов, а також апробація технології проведення ЗНО для осіб з порушенням зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля.

Спікер наголосила, що цьогоріч для вступу до вищих начальних закладів абітурієнти можуть подавати сертифікати як 2018-го, так і 2016 та 2017 років.

Також вона повідомила, що 29 травня проводитиметься ЗНО з іспанської, німецької та французької мов, а 1 червня – з англійської.

Для проведення ЗНО з іноземних мов працюватимуть пункти у Сєвєродонецьку та Старобільську. Так, ЗНО з англійської мови здаватимуть у чотирьох школах Сєвєродонецька (у Спеціалізованій школі-колегіумі Національного університету «Києво-Могилянської академії», ЗОШ № 14 та 18, ССШ № 17) та двох Старобільська (№ 3 та № 4).

ЗНО з інших іноземних мов організоване лише в ЗОШ № 4 Сєвєродонецька.

Для належної організації аудіювання з іноземних мов Луганщині надана субвенція для придбання необхідного обладнання, розподілена між цими двома містами.

Стосовно останнього дзвоника закладам освіти рекомендовано провести 30 травня, а випускні вечори – 21 чи 22 червня, коли діти отримають сертифікати ЗНО і можна буде видавати документи про повну загальну середню освіту.