Прес-центр6 листопада 2019, 15:11

Делегація Луганської та Донецької областей відвідала Республіку Естонія з навчальним візитом

Делегація з представників ПРООН, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади Луганської та Донецької  областей здійснила навчальний візит до Республіки Естонія.

Навчальний візит організовано у рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру та Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації влади», що впроваджується за сприяння Європейського Союзу. 

Вони ознайомилися з результатами адміністративної реформи, яка відбулась у Естонії протягом 2015-2017 років, зокрема, реформи державного управління, децентралізації, досвідом активізації участі громадян у прийнятті органами місцевого самоврядування рішень та розвитку регіонів.

Учасники делегації зустрілися з представниками Міністерства фінансів Естонії, відвідали муніципалітети міст Віймси, Раквере, Йогева, селищ Віру-Нігула, Елва, асоціації органів місцевого самоврядування Естонії, активні соціальні центри та установи, оглянули об’єкти місцевої інфраструктури, які були збудовані або реконструйовані за фінансування проведених в Естонії реформ.