Прес-центр27 липня 2018, 14:07

27 липня у Луганському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Собори душ у спадок ми залишим…», до 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України

Щоб вшанувати подію, відновити у пам’яті і свідомості те, що для нас, християн, означає Хрещення нашої землі, християнська віра, 27 липня у Луганському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Собори душ у спадок ми залишим…», до 1030-річчя Хрещення Київської Русі – України.

На виставці представлено два розроблених банери православних святинь області – живого літопису української культури, історії та духовного життя народу: кафедральні собори, монастирі, церкви. Відвідувачам пропонується вичерпна інформація про історію заснування, особливості архітектури та життєдіяльність духовних обителей. Крім того, складовою виставки є автентична жіноча сорочка, яку зазвичай одягали на Хрещення та унікальні фондові експонати XIX ст. – церковні книги та ікони.

Виставка стане знаковою подією в духовному та культурному житті міста та справить незабутнє враження на відвідувачів.

P.s. Кожному, хто сьогодні цікавиться вітчизняною історією, достатньо відвідати будь-який храм Луганщини, щоб на власні очі побачити зразки зодчества, звичаї та обряди, що збереглися до сьогодення.