Прес-центр12 cічня 2010, 15:01

До 415-річчя від дня народження Богдана Хмельницького

 

18 січня 2010 року в приміщенні Луганської обласної універсальної наукової ім. М. Горького відбудеться відкриття історичної панорами „ЛИЦАР УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ” до 415-річчя від дня народження Богдана Хмельницького.
В історії кожного народу з’являються постаті, роль і значення яких у становленні його державності, формуванні національної самосвідомості, зародженні величі душі та стійкості духу виходять далеко за межі історичного бачення соціального тлумачення і політичних амбіцій не лише сучасників, а й багатьох прийдешніх поколінь. І сприймати ці постаті в контексті всього того загальноєвропейського, загальнолюдського розвитку, всієї тієї фатальної непередвизначенності шляху, що їм невблаганно підлягає наша цивілізація, виховуючи на них, ніби на ковадлі історії, - у рятівних війнах, зрадницьких перемир’ях і згубних статтях ще одного „вічного миру” - вікопомний життєпис усякої сущої на землі людності.
Богдан Хмельницький – і є той військовий і політичний геній України, те, суто українське знамення небес, провідницьку силу та історичну роль якого ми, українці, ще тільки маємо пізнати.
На виставці представлені книги, ілюстративні матеріали, навчальна література з фондів ОУНБ ім. М. Горького: читального залу, відділу мистецтв і відділу літератури іноземними мовами.
Виставка розрахована на широке коло користувачів, небайдужих до історії своєї Вітчизни. З матеріалами виставки можна буде ознайомитись протягом двох тижнів.