Прес-центр2 лютого 2010, 12:02

Книжкова експозиція “Золотий голос Джульєтти Якубович”

 

З 1 лютого 2010 року у відділі мистецтв Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Горького в рамках циклу “Гордість рідної землі” працює книжкова експозиція “Золотий голос Джульєтти Якубович”, яка присвячена 75-річчю з дня народження Народної артистки України, оперної співачки, професора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Почесного громадянина м. Луганська і Луганщини.
Джульєтта Антонівна – співачка з рідкісним колоратурним сопрано. Її ім’я занесене у «Золоту книгу України» і є брендом та візитною карткою нашого краю. У репертуарі народної артистки майже всі твори світової музичної класики. Співачка створила і виконала більш ніж 30 великих сольних концертних програм. Її голос звучав в кращих концертних залах Москви, Ленінграда, Києва, Львова, Одеси, Риги, Тбілісі, Польщі, Угорщини, Німеччини, Італії, Франції, Англії, Іраку.
З 1988 року Джульєтта Якубович поєднує концертну діяльність з викладацькою. Сьогодні співачка – професор кафедри співу та хорового диригування Інституту культури та мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Вокальна школа Д. Якубович є однією з кращих в Україні і відома далеко за її межами. Займатися до Луганську приїжджають із Росії, Греції, Китаю, інших країн. Усі вихованці артистки проходять через сцени престижних міжнародних фестивалів.
Матеріали експозиції – своєрідний літопис життєвого і творчого шляху   яскравої і талановитої співачки. Із представлених в експозиції книг, статей з газет та журналів, фотографій відвідувачі зможуть більше дізнатися цікаві факти про неординарну творчу особистість артистки. Цікаві фотографії представлено з особистого архіву співачки.
Виставка особливо стане в нагоді всім шанувальникам творчості Джульєтти Антонівни Якубович, колегам співачки, викладачам і студентам музичних спеціальностей, а також дослідникам у сфері музичного мистецтва Луганщини і України, і широкому колу читачів.