Прес-центр7 грудня 2018, 09:12

Культурний обмін в дії

Всі чотирнадцять проектів, що стали переможцями конкурсу із визначення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, успішно реалізовано!

 

1. «Культура надихає, зближує, єднає» Комунальної установи «Кремінський районний будинок культури» (з 27 по 31 липня творчі колективи закладу культури взяли участь у Західноукраїнському Фестивалі «Куховарня RadoFest» в Радехівському районі Львівської області).

2. «З Україною в серці!» Попаснянського районного Будинку культури (здійснено дві робочі поїздки (25 липня та 29 серпня) до Сокальського району Львівської області, під час яких було проведено спільні концертні та театралізовані конкурсно-розважальні заходи, семінари та конференції).

3. «Презентація традицій вишивки та української пісні Слобожанщини» Білокуракинського районного будинку культури імені Тараса Григоровича Шевченка (23 – 24 серпня представники закладу культури взяли участь у відзначенні Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у м. Жовква Львівської області).

4. «Фольклорна скарбниця Луганщини» Новопсковської школи мистецтв (фольклорний гурт «Оксамит» взяв участь у ІІІ Міжнародному молодіжному фестивалі «Фольклорний передзвін», що проходив з 5 по 8 липня у м. Львів).

5. «Новий подих культурної співдружності» Комунального закладу «Новопсковська централізована бібліотечна система Новопсковської районної ради Луганської області» (з 5 по 7 серпня бібліотекари закладу культури поділилися досвідом роботи кіноклубу правового виховання молоді, навчили колег працювати в програмі Publisher, створювати буктрейлери та відео ролики, провели майстер-клас по виготовленню квітів у стилі фомфлористики (Жидачівський район Львівської області).

6. «Поширення та збереження національного культурного продукту, між Заходом та Сходом України шляхом культурного обміну між закладами й колективами Сватівського району Луганської області» Комунального закладу «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка» (народний фольклорний колектив «Рушничок» здійснено участь у етнофестивалі бойківської культури «Карпатія», що проходив з 1 по 2 вересня на горі Сторожня біля с. Спас Старосамбірського району).

7. «4L:Lviv-Lugansk-Library-Love (вільний майданчик обміну думок та професійних рішень)» Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького (з 19 по 22 вересня бібліотекари взяли участь у IX Львівському міжнародному бібліотечному форумі, провели заходи з літературного читання, поділилися досвідом роботи зі створення «не нудної лекції», прийняли участь у роботі заходів 25-го Міжнародного книжкового «Форуму видавців у Львові»).

8. «Культурний міст: СХІД – ЗАХІД» Луганського обласного краєзнавчого музею та «Україна єдина» (в період з 18 по 21 вересня працівники музею презентували виставку «Гордість твоя, Луганщино!» у приміщенні Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія терору» (м. Львів).

9. «Україна єдина» Новоайдарського районного Будинку культури (29 вересня жіноче вокальне тріо «Айдарія» представило свою творчість на фестивалі «Пісенна Козаччина», що проходив в с. Малі Мокрини Мостиського району Львівської області).

10. «Україна – це я, Україна – це ти, Україна це ми!» Станично-Луганського районного будинку культури (з 25 по 29 жовтня у м. Львів в художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької здійснено показ автентичного одягу).

11. «Театр єднає серця» Луганського обласного академічного українського музично драматичного театру (3 і 4 листопада 2018 року театр презентував своє мистецтво глядачам Львівщини. На сценах Львівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича та Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької творчий колектив театру показав виставу – фантазію на 1 дію «І все-таки я тебе зраджу» Неди Неждани).

12. «Даруємо мистецтво» Палацу культури Рубіжанської міської ради (з 07 по 08 листопада зразковий ансамбль танцю «Орля» та циркова студія «Кристал» відвідали м. Львів та подарували святковий концерт жителям Червонограда Львівської області)

13. «Слобожанщина – це Україна!» Селищного будинку культури                           смт Новопсков (на початку листопада делегація закладу культури з числа працівників та аматорів здійснила візит до Гніздичівської об’єднаної територіальної громади Львівської області, де представила концерт-виступ, фотовиставку та презентувала відеоролик про Новопсковську об’єднану територіальну громаду).

14. «Мистецтво без меж» обласного комунального закладу «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» (з 12 по 16 листопада та з 26 по 29 листопад у містах Кремінна, Сєвєродонецьк, Самбір, Дрогобич було проведено чотири концерти зведеного симфонічного оркестру, відкриту науково-практичну конференцію, семінари, практикум-тренінги та інше).

 

Незабутніми для учасників проектів стали зустрічі з багатьма людьми в самих різних сферах.  Організатори та учасники проектів в котрий раз довели, що незалежно від перебування на сході чи на заході нашої країни, ми відчуваємо однакові почуття, ми єдині!