Прес-центр25 березня 2016, 16:03

"Не бійся бути рівним!"

25 березня 2016 року Луганським обласним центром народної творчості було проведено засідання круглого столу до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію расової дискримінації, яке відбулось під гаслом - Не бійся бути рівним!

Організаторами виступили: управління культури, національностей та релігій Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Луганський обласний центр народної творчості та Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С. Прокоф’єва.

У заході взяли участь: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліна Адамчук, заступник начальника управління культури, національностей та релігій – начальник відділу у справах національностей та релігій Олександр Козенко, голова мусульманської громади «Бісмілля», імам Берідзе Темур, лідери та представники національно-культурних товариств, студентська молодь.

  Було  розглянуто питання щодо створення сприятливого середовища та конструктивної співпраці між владою, національно-культурними товариствами та громадськістю. З метою зміцнення міжетнічних стосунків та сприяння міжетнічному діалогу були висунуті пропозиції щодо  відновлення культурних та історичних зв’язків, а також оговорювалась необхідність розвитку, дослідження і популяризації культур національних товариств, організації спільних культурно-просвітницьких заходів.

Упродовж круглого столу з імпровізованого сценічного майданчика лунали музичні твори різних національних культур, окрасою заходу стала сценічна постановка театральної групи «Менора» Сєвєродонецького відділення Луганського обласного благодійного фонду «Хесед Нер».