Прес-центр23 березня 2010, 18:03

Обласний огляд-конкурс індивідуальної виконавської майстерності учнів шкіл естетичного виховання

 

Цей важливий культурно-мистецький захід проводиться в рамках виконання обласної програми „Мистецька освіта Луганщини”, затвердженої рішенням Луганської обласної ради.
Організаторами конкурсу є Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва, Луганський обласний коледж культури і мистецтв, Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С.Прокоф’єва за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації.
Метою цього мистецького заходу є активізація дитячої музичної творчості, професійної орієнтації найбільш обдарованих дітей, розповсюдження кращого педагогічного досвіду роботи викладачів шкіл естетичного виховання.
Конкурс проводиться щорічно у три тури:
І тур – у школах естетичного виховання;
ІІ тур – на методичних об’єднаннях;
ІІІ тур – загальнообласний.
Конкурсні прослуховування відбуваються за всіма напрямками музичного мистецтва. У зв’язку з тим, що за останній час набуває популярності сучасне естрадне виконання, у цьому році введена нова номінація „Дитячий естрадний вокал”.
У ІІ турі змагалися майже 1000 учнів шкіл естетичного виховання області. У третьому заключному турі візьмуть участь понад 720 юних талантів.
До складу журі входять провідні фахівці Луганського обласного коледжу культури і мистецтв та Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.С.Прокоф’єва.