Прес-центр4 вересня 2018, 16:09

Проведення обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди»

Впродовж багатьох років на Луганщині проходить обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» (далі – фестиваль), який завжди користувався позитивним сприйняттям з боку населення.

У 2016 році на підконтрольній українській владі території області його проведення було відновлено та, з метою збереження національно-культурної спадщини, звичаїв, мовних та побутових традицій етнічних груп населення Луганщини, відповідний обласний захід було внесено до «Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки».

У цьому році, 15 вересня, об 11.00,  на території КЗ «Сєвєродонецький міський Палац культури» (пр-т Хіміків, 28, м. Сєвєродонецьк), за організаційного сприяння управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, відбудеться урочисте відкриття обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди».

          Учасниками цього колоритного обласного заходу будуть представники громадських організацій національно-культурних спрямування, а саме: Старобільського районного товариства любителів польської мови та культури «Міст надії», Сєвєродонецького відділення обласного благодійного фонду «Хесед Нер»; представники грузинської спільноти; нащадки лемків – однієї з етнічних груп населення Луганщини. Окрему групу учасників складатимуть іноземні студенти Луганського державного медичного університету із Індії та Таджикистану.

          До участі у фестивалі запрошені творчі аматорські колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва із міст та районів Луганщини.

Програмою заходу передбачені: святковий концерт, виставка предметів декоративно-ужиткового мистецтва, «Свято національних страв» та інше.