Прес-центр19 грудня 2017, 09:12

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру до Дня Святого Миколая

16 грудня, напередодні довгоочікуваних зимових свят, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував улюбленому слухачу святкову програму, насичену чарівною класичною музикою.

У цей святковий вечір вдалося підтримати давню українську традицію веселого святкування Дня Святого Миколая: з подарунками, музикантами та гостями. Так, найчарівніші музичні дарунки звучали у виконанні талановитих музикантів Академічного симфонічного оркестру під керівництвом запрошеного гостя: володара Гран-прі Національного конкурсу хорових диригентів 2008 року у Києві, організатора, художнього керівника і диригента камерного оркестру «Polyphonia», симфонічного оркестру Національного університету «Львівська політехніка», художнього керівника та головного диригента симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії, диригента Дніпропетро́вського академі́чного теа́тру о́пери та бале́ту Назара Яцківа!

Під керівництвом Назара Яцківа артисти оркестру виконали казкову програму, до якої увійшли найвідоміші твори: вальс «На прекрасному блакитному Дунаї» Йоганна Штрауса, сюїта з балету «Лебедине озеро» П.І. Чайковського, вальс «Віденська кров» Йоганна Штрауса, увертюра до опери «Сорока-злодійка» Джоаккіно Россіні, увертюра до оперети «Летюча миша» Йоганна Штрауса та багато інших.

Неповторною мовою кохання та чарів співала солістка Луганської обласної філармонії, Лауреат міжнародних конкурсів і фестивалів, чарівна Олена Босенко. Вона виконала «Арію Лауретти» з опери Джакомо Пуччіні «Джанні Скікі», пісню Джудіти з оперети «Джудіта» Франца Легара та Вихідну арію Сільви з оперети «Сільва» Імре Кальмана.

Отже, весь цей вечір у концертній програмі звучали неповторні казкові мелодії про любов та чаклунство, про несамовиті почуття, а також веселі та запальні ритми, що дарували особливу атмосферу радості у передчутті довгоочікуваного свята.
Дякуємо усім шанувальникам класичної музики та всім тим, хто, незважаючи на вік, побажав зануритися у неповторну атмосферу святкових чарів! Ще раз вітаємо вас з наступаючими святами та бажаємо завжди вірити в диво, робити добро та бути безмежно щасливими!