Прес-центр16 cічня 2018, 09:01

Святковий концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом маестро Курта Шміда!

13 січня, напередодні Старого Нового року, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії подарував слухачам великий святковий концерт під керівництвом головного почесного диригента Курта Шміда /Австрія/.

Вже на початку концерту маестро привітав всіх з Новим роком та представив слухачу яскраву програму, сповнену радісних мелодій. Тож, у цей вечір можна було почути веселі, урочисті, жартівливі та рухливі твори Й. Штрауса, Л. Андерсона, Я. Гаде, Й. Хельмсбергера, Ж. Оффенбаха та самого К. Шміда. З творчості талановитого австрійського композитора, почесного головного диригента оркестру прозвучали: полька «Віденський свист», полька «Кваксі», марш «З темпераментом і вогнем», а також твір «Roswitha`s Küchenregimentsmarsch». Кожен з них, як і багато інших творів святкової програми, радували своїм унікальним виконанням з використанням своєрідних соло-інструментів. Так, у польці Й. Штрауса «Feuerfest» соло на ковадлі виконав Олександр Погорєлий, жартівливим соло відзначився й Вадим Голубєв у польці «Віденський свист» (Курта Шміда); Олена Ласун - у творі «Друкарська машинка» Л. Андерсона, а Марія Харченко демонструвала жартівливі кухонні баталії у творі «Roswitha`s Küchenregimentsmarsch» Курта Шміда. Слід також відзначити соло для двух труб у творі «Кваксі». Його виконували Леонід Яременко та Голубєв Вадим. За допомогою своїх музичних інструментів вони дуже правдоподібно імітували голоса жабенят.

Безліч сюрпризів, музичні жарти, оригінальність - ось чим відрізнялася святкова програма цього вечора. Цікаво, що слухачі не просто аплодували, а ще й робили це в такт музиці. Курт Шмід буквально диригував публікою, сміявся з нею, ділився своїм позитивом і емоціями, а найбільшим щасливицям вдалося навіть покружляти з маестро під звуки танго «Жалюзі» Я. Гаде.

Що ж, а на завершення святкової зустрічі всіх присутніх порадували яскравим музичним дарунком - мелодією енергійного та відвертого пекельного галопу Жака Оффенбаха більш відомого, як «Кан- кан» з оперети «Орфей у пеклі». Саме під ці звуки оркестр на чолі з маестро попрощався з вдячною публікою та обіцяв обов’язково повернутися навесні, щоб представити улюбленому сєвєродонецькому слухачу Симфонію № 9 Л. Бетховена.