Прес-центр2 липня 2017, 20:07

Святкування Дня Конституції по-бібліотечному

28 червня до святкування Дня Конституції у Старобільську приєдналася і команда Луганської обласної бібліотеки імені М. Горького. Бібліотекарі вирішили «розворушити» містян за допомогою пізнавально-розважального квесту. Збирали всіх охочих у місцевому парку. Як результат – дев’ять учасників розподілилися на три команди.

Кожній команді організатори вручили карту, за якою учасники мали рухатися протягом гри. На ній зображувалися сім місцевих об’єктів –  чи то бібліотеки, чи то школи – до яких прямували гравці. На кожному пункті їх очікували бібліотекарі з підготовленими питання з варіантами відповідей. Питання стосувалися виключно основних відомостей, пов’язаних із Днем Конституції.

Команда, яка набрала найбільшу кількість правильних відповідей, посіла 1 місце та отримала в подарунок торт. Учасників, що посіли друге і третє місця, пригостили морозивом.

Гравці діляться, що участь у квесті була неочікувано цікавою: «Спочатку сумнівалися, чи треба брати участь, а потім вирішили, бо все одно було нудно. Тим паче, що час святкувати цей день на новому рівні»,  – говорить студентка та одна з переможців Аліна Степаненко.

Крім того, бібліотекарі пропонували містянам прикрасити себе барвистими символічними малюнками та відвідати «Відкриту бібліотеку» просто неба, де містилися книги на будь-який смак.