Прес-центр21 грудня 2018, 21:12

«Сяйво таланту» збирає найкращих

Культурно-мистецька акція «Сяйво таланту», яка проводиться щорічно до Дня Святого Миколая за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини, відбулась сьогодні, 21 грудня, у приміщенні Сєвєродонецького обласного коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Кращі дитячо-юнацькі колективи Луганщини, які досягли успіху у різних видах мистецтва, презентували своє місто і район на головному підсумковому дитячому творчому заході області.

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь тепло привітав всіх учасників акції та підкреслив важливість проведення таких заходів.

Хореографічні колективи народного, бального, спортивного та сучасного танцю, циркові колективи, вокальні ансамблі та солісти плідно попрацювали та зуміли гідно представити себе та своє місто чи район. Яскрава емоційність та неповторна індивідуальність була притаманна виступам хореографічних колективів "Парадіз" (Старобільськ) та Біловодської ДШМ, студії акробатичного рок-н-ролу "Мега" (Сєвєродонецьк), вокального ансамблю "Оксамит" (Новопсков). Глядацьке голосування визначило володарів сертифікатів, які надають право зустрічати у себе наступного року фестиваль "БарвиLAND 2019".

Оригінальний сценарій, продуманий до дрібниць, яскраві костюми та високий рівень самих концертних номерів – все це дарувало можливість насолоджуватися дійством. А дзвінки Святого Миколая по Скайпу та новорічні декорації додавали святу особливого казкового забарвлення. Тому і глядачі, більшість з яких, до речі, - однолітки юних артистів, не шкодували долонь. Також підтримали виконавців і гості зі Львівщини.

Всі учасники культурно-мистецької акції та її організатори, управління культури національностей та релігій Луганської ОДА і обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва, об’єднали зусилля з метою створення неймовірного передноворічного свята. Адже мистецтво має служити благородним цілям!