Прес-центр19 листопада 2018, 08:11

Вперше у Сєвєродонецьку дав концерт Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України — один із найбільш відомих у Східній Європі симфонічних колективів! Він завжди був і залишається творчою лабораторією українських композиторів, диригентів і солістів. З оркестром виступали всесвітньо відомі солісти та диригенти. А 15 листопада 2018 року артисти оркестру завітали на Схід України, щоб виступити у Сєвєродонецьку. 
У концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва в цей вечір зібралося чимало прихильників класичної музики. Гості із Києва зазначили, що це особлива творча зустріч: «Це не є політичний крок, це є культурологічний крок. Ми теж хочемо грати для вас, для луганчан та сєвєродончан!Тому, ми спеціально запланували цей концерт на Сході України в рамках Всеукраїнського ювілейного концертного туру до 100-річчя від дня заснування», - звернувся ведучий зі сцени до всіх присутніх.

20-й гастрольний концерт оркестру у Сєвєродонецьку почався з виконання героїчного твору – симфонічної поеми «Мазепа» Ференца Ліста, навіяної віршами Віктора Гюго. За диригентським пультом – художній керівникНаціонального заслуженого академічного симфонічного оркестру України, головний диригент колективу, народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, Володимир Сіренко. Музично, гармонійно, емоційно, яскраво прозвучали мотиви цього твору. Бурхливими оплесками подякували слухачі за майстерно виконану Симфонію № 2 в трьох частинах українського композитора Бориса Лятошинського, написану у 1936 році.

Разом з оркестром до Сєвєродонецька приїхала заслужена артистка України Наталія Николаїшин – лауреат Міжнародного конкурсу оперних співаків у Італії, Першого Міжнародного конкурсу вокалістів ім. І. Паторжинського, Музичного фестивалю в Німеччині, дипломант конкурсу ім. М. Лисенка, стипендіат премії ім. І. Козловського. Солістка національної опери України Наталія Николаїшин подарувала всім присутнім неповторні емоції, виконуючи вокальні твори – щирі, трепетні українські пісні.

В цей вечір в залі панувалафеєрична атмосфера, сповнена глибоким змістом і вишуканою музикою. Професіональний колектив музикантів подарував слухачам неповторні емоції та натхнення. Романтична професійна гра змушувала всіх присутніх слухати гру оркестру, затамувавши подих. Синхронна гра скрипалів заворожувала, віолончелі, труби, ударні інструменти– в музикальному єднанні Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України звучав неймовірно. Виступ гостей із Києва дуже сподобався сєвєродонецьким глядачам. Підтвердженням тому стали нескінчені овації і вигуки «Браво!». Спів заслуженої артистки України Наталії Николаїшин у супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України викликав бурю позитивних емоцій, виступ музикантів дійшов до сердець присутніх і подарував їм радість від мистецтва. Глядачі і слухачі Сєвєродонецька отримали величезне задоволення із того, що почули. Бурхливі оплески, які не стихали впродовж багатьох хвилин, свідчили про те, що зал безмежно вдячний гостям із Києва.Зал не хотів відпускати музикантів, і двічі викликав на біс. Артисти відповіли взаємністю і на завершення виконали ще дві композиції.