Прес-центр28 cічня 2020, 14:01

Два міста та п’ять районів Луганщини отримали мобільні кейси від УВКБ ООН

Їх офіційно вручили заступник представника Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Ноєль Калхун та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Зокрема, мобільні кейси отримали представники управлінь соціального захисту населення Біловодського, Старобільського, Новоайдарського, Міловського, Марківського районів та міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

Очільник області Сергій Гайдай подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку та зауважив, що очікує на подальшу співпрацю з УВКБ ООН задля розширення соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих верст населення.

«Я вірю в міцність держави, у нашу Луганщину. У нас великий запас можливостей. Сподіваюсь скорішого закінчення війни і разом з вами продовжити відроджувати та розвивати наш регіон»,  – наголосив він.

У свою чергу, Ноєль Калхун висловила готовність підтримати будь-які ініціативи з боку обласної влади та зауважила: «Я розумію як це важко людям, що проживають у віддалених куточках області або на лінії зіткнення добиратися до управління соціального захисту та по декілька годин знаходитися в чергах. Насамперед, пенсіонерам, особам з інвалідністю, громадянам,  які перетинають КПВВ. Упевнена, що ці кейси допоможуть їм надати своєчасну та якісну допомогу», – наголосила вона.

Під час заходу вона ознайомила присутніх з мобільними кейсами. У кожен комплект входить принтер, картридж, ноутбук, мобільний Інтернет, кардрідер, сканер, концентратор та веб-камера.

Також Ноєль Калхун повідомила, що Інтернет буде наданий безкоштовно на три місяці.

Зі свого боку представники управлінь соціального захисту населення області подякували за допомогу та зазначили, що завдяки цим технічним приладам соціальне обслуговування населення, яке проживає у віддалених місцях, буде більш оперативним.

Крім цього, на заході були присутні радник з питань захисту УВКБ ООН Олександра Литвиненко та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.