Прес-центр15 cічня 2020, 11:01

Минулоріч для області придбано два пересувних ЦНАПи, мобільні кейси для надання послуг «на дому» та інше обладнання

За результатами співпраці облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, райдержадміністрацій та міжнародних партнерів у 2019 році для центрів надання адміністративних послуг області придбано:

- чотири комплекти обладнання для оформлення та видачі посвідчення водія та реєстрації транспортного засобу – у межах реалізації проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG-East);
- шість мобільних кейсів для надання послуг «на дому» – у рамках реалізації проєктів USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II) та GIZ «Реформа управління на сході України II»;
- два мобільних ЦНАПи на базі автомобіля Ford (на два робочих місця) для Біловодської ОТГ та Кремінської міської ради – у межах реалізації ПРООН із відновлення та розбудови миру (UNRPP).

Завдяки проєкту GIZ «Реформа управління на сході України II» для Лисичанського та Сєвєродонецького міських ЦНАПів придбано мобільні кейси. В Сєвєродонецькому ЦНАПі проведено ремонтні роботи в приміщенні для надання паспортних послуг. Для ЦНАПа м. Лисичанськ розроблено чат-бот, за допомогою якого суб’єкти звернення зможуть отримати консультацію, відстежити стан готовності послуги, оцінити роботу ЦНАПу та ознайомитися з інформацією про нього.

Мобільними кейсами, придбаними міжнародними організаціями, забезпечені 16 ЦНАПів області.

У межах підписаних угод про партнерство між Білокуракинською, Красноріченською, Троїцькою громадами та Програмою «U-LEAD з Європою» у рамках Раунду 2 Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення здійснювалася інституційна підтримка ЦНАПів цих громад.

Згідно з технічними завданнями в ЦНАПах цих громад у листопаді минулого року на робочі місця адміністраторів встановлено інформаційну систему «Вулик».

Варто зазначити, що завдяки залученню міжнародної технічної допомоги значно підвищилась ефективність діяльності ЦНАПів області, покращилась якість надання адміністративних послуг.

Сьогодні у ЦНАПах області створено зручні, доступні і прозорі умови для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг, що сприяє створенню в області сприятливого бізнес-клімату, запобіганню проявам корупції та усуненню посередництва під час надання таких послуг.