Прес-центр27 квітня 2018, 10:04

На Луганщині відбувся перший тренінг для людей з інвалідністю

Захід, який проходив у приміщенні Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, мав назву «Етика і практика взаємодії з особами з інвалідністю».

«Немає нічого важливішого за взаємоповагу та порозуміння в цивілізованому суспільстві. Ніхто не має бути схожим на іншого. І до цього треба привчати наших громадян, а особливо – дітей. Саме на це спрямовані усі наші зусилля з розвитку інклюзивної освіти», – розповіла спікер семінару, директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Під час семінару-тренінгу його учасники розглянули правові засади впровадження інклюзії та принципів толерантності, державне та міжнародне право, поспілкувались про Конвенцію ООН про права людей з інвалідністю.

Також вони отримали правозахисну та методичну літературу від Національної Асамблеї людей з інвалідністю в Україні.

Зазначимо, що це перший подібний тренінг на Луганщині. Організатори мають намір провести ще низку заходів на зазначену тему.

Організаторами тренінгу виступили громадська організація «Фундація «Простір» та ресурсний центр зі сталого розвитку при СНУ ім. В.Даля,  ГО «АМІ-Схід» за підтримки управління молоді та спорту ОДА.  

Методична підтримка кафедри вищої педагогіки управління та адміністрування  ДВНЗ УМО Національної Академії педагогічних наук України в рамках проекту «Онлайн навчання англійської для молоді ВПО зі Сходу України» за підтримки відділу культури та Преси Посольства США в Україні.

Участь у заході взяли представники управління молоді та спорту облдержадміністрації, освітніх і соціальних структур, громадських організацій та активісти молодіжного руху області, які співпрацюють з людьми із інвалідністю.