Прес-центр13 березня 2022, 09:03

Понад 106 тисяч жителів Луганщини можуть отримати допомогу від держави – по 6,5 тисяч гривень у березні, – Сергій Гайдай

По 6 500 гривень виплачують за програмою «єПідтримка».

Вона працює за аналогією з виплатами за вакцинацію – через додаток «Дія».

Наразі допомогою можуть скористатися жителі Луганської, а також Донецької, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та Києва.

«Виплату від держави можуть отримати наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп із населених пунктів, де активно ведуться бойові дії. На Луганщині таких представників бізнесу понад 106 тисяч. Ті, хто під час російського вторгнення не в змозі отримувати дохід чи заробітну плату, а їх роботодавець вчасно сплачував податки, подають заявки і вже отримують кошти на рахунки. Держава на це виділила 21,5 мільярда гривень. Два мільйони українців послугою вже скористалися», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Як отримати 6500 гривень «єПідтримки»:

Відкрийте спеціальну картку в одному з банків-партнерів, якщо у вас досі її немає.
зайдіть у «Дію» та натисніть «Послуги»-«єПідтримка»-«Отримати допомогу»

Нагадуємо, що кошти «єПідтримки» можна витрачати на що завгодно, а також знімати в банкоматах або перераховувати на інші картки.

Відповідні виплати урегульовані постановою Кабінету Міністрів України № 199 від 4 березня 2022 року: https://www.kmu.gov.ua/npas/pitannya-nadannya-u-2022-roci-zastrahovanim-...