Прес-центр27 листопада 2019, 10:11

Розглянуті можливості державно-приватного партнерства у сфері захисту прав дітей на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілася з представниками міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».

Вони обговорили світові тенденції впровадження державно-приватного партнерства та можливості імплементації цього механізму у сфері захисту прав дітей, зокрема, створення мультифункціональних центрів підтримки дітей та сімей у рамках впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Зокрема, чи можливо інструмент державно-приватного партнерства застосувати у цій сфері, які є ризики та подальші кроки.

«Ця організація є надійним партнером, з яким ми співпрацюємо протягом багатьох років. Ми продовжуємо поточні та розглядаємо нові форми співробітництва, щоб досягти нашої спільної цілі – діти мають виховуватися в сім’ях», – зазначила Катерина Безгинська, відриваючи захід.

Про варіанти подальшої співпраці розповів Національний директор міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» України Сергій Лукашов.

Про світову практику з цього питання доповіла зовнішній сертифікований експерт з питань державно-приватного партнерства СОС Дитячі містечка Міжнародної асоціації, директор з питань розвитку міжнародного бізнесу Global PPP Forum (м. Сеул, Республіка Корея) Ірина Цай.

До розгляду питання долучилися начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна, начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Вадим Лазніков, заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Ольга Севостьянова, директор Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації БФ «СОС Дитячі містечка» України Людмила Харченко та інші.

Нагадаємо, що основними напрямами діяльності БФ «СОС Дитячі містечка» є підтримка й розвиток сімейних форм виховання дитини (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу) та укріплення потенціалу сімей, які опинились у складних життєвих обставинах або мають ризик втрати дитиною батьківського піклування.

За 2012-2019 роки соціальними послугами «СОС Дитячі містечка» в рамках програми «Укріплення сім’ї» та в рамках проєкту  «Надзвичайного реагування» (ERP) в Луганській області на постійній основі охоплена 1701 сім’я з 3272 дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах.