Прес-центр24 квітня 2018, 00:04

Розвиток партнерських відносин і побудова миру на Сході України, – Юрій Гарбуз зустрівся з делегацією Королівства Норвегія

Сьогодні, 23 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з делегацію Королівства Норвегія.
Серед почесних гостей – представники МЗС Королівства Норвегія на чолі з заступницею директора Хелен Санд Андресен, Норвезького ресурсного банку демократії та прав людини на чолі з головою Френком Йохансеном, заступник голови Місії Посольства Норвегії в Україні Фредрік Артур, керівник СММ ОБСЄ у Луганській області Арне Далхауг.
Юрій Гарбуз ознайомив присутніх з поточною ситуацією на Луганщині, запросив до розвитку партнерських відносин та залучення інвестицій. Очільник області також подякував Уряду Королівства Норвегія та неурядовій організації Норвезької ради у справах біженців (NRC) за надану області допомогу.
«Україна – це більше, ніж Київ. Ми підтримуємо і розширюємо динамічну співпрацю між нашими державами», – зазначив Фредрік Артур.
Тема воєнного конфлікту і шляхів виходу з кризи стала домінуючою при обговоренні. «На моє глибоке переконання, – зауважив Юрій Гарбуз, – простих людей по обидві сторони лінії розмежування нічого, крім геополітичних чинників і нав’язаних пропагандою упереджень, не розділяє. У нас немає причин для протистояння. Це не громадянська, а російсько-українська війна».
Очільник області також привернув увагу до складної демографічної ситуації в області: кількість пенсіонерів (131 тис. осіб) перевищує кількість дітей та студентської молоді (125 тис. осіб), продовжується міграція людей за межі Луганщини. Це вимагає пошуку шляхів підвищення якості освітніх послуг та створення робочих місць.
«Університет Майбутнього» – вищий навчальний заклад нового типу – може стати ексклюзивом для всієї України і навіть залучити студентів з Росії», – описав проект нового вишу Юрій Гарбуз. Він запросив партнерів з Норвегії взяти участь у будівництві «Університету Майбутнього» і наповнити його ексклюзивним змістом, надавши своїх науковців, які би склали половину викладацького складу.
Юрій Гарбуз також презентував поважним гостям проекти «Луганщина у нас одна» та «Змінимо країну разом!».