Прес-центр16 cічня 2020, 13:01

Сергій Гайдай: ми повертаємо розмитнення наших підприємств на Луганщину

Сьогодні, 16 січня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрівся з керівниками підприємств Луганщини, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.

Серед питань, що обговорювалися, – можливість повернення процедури розмитнення з інших регіонів на Луганщину.

«Через ситуацію, що склалася, область втрачає 500-600 мільйонів гривень додаткових надходжень на рік. Ці кошти мали піти на розвиток Луганщини, однак залишаються на інших територіях. Наші міста і райони ми відбудуємо тільки разом. Розмитнюватись слід на місці. Це моя пропозиція до вас. У свою чергу, ми вкладаємо в розвиток інфраструктури і працюємо над покращенням митного та податкового сервісу», – зазначив Сергій Гайдай.

Він зауважив, що цьогоріч Луганщина вперше в історії отримала в чотири рази більше коштів на ремонт доріг, ніж Донеччина. Тобто, область перетвориться на будівельний майданчик і стане більш привабливою для інвесторів.

Однією з ділянок, яка буде відремонтована, має стати дорога від КПП «Танюшівка» до Старобільська, що дозволить підприємствам проводити розмитнення в більш комфортних умовах.

Сергій Гайдай взяв до уваги пропозиції, які висловили керівники ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», ПрАТ «Сєвєродонецьке науково-виробниче об'єднання «Імпульс», ВКФ ТОВ «ТАНА» ПрАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат», ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура», та наголосив:

«Готовий особисто контролювати їх виконання. Мета в нас, упевнений, одна – розвивати рідну область!»