Прес-центр27 листопада 2019, 17:11

Сергій Гайдай: території з проблемним покриттям мобільним Інтернетом включать до карт перспективного розвитку операторів

Із цією пропозицією виступив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай під час наради з проблемних питань забезпечення деяких районів області високошвидкісним доступом до мережі Інтернет.

До обговорення долучились представники мобільних та кабельних операторів Інтернет-зв’язку, представлених на Луганщині, та районних органів влади.

Як зазначив начальник управління промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації Сергій Шелест, ця проблема порушена народними депутатами України під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, яке відбулося у жовтні на Луганщині.

«Покриття в області не найкраще, дійсно є локації з відсутністю Інтернет-зв’язку. Тому після опрацювання проблеми з керівництвом міст та районів дані про території з проблемним забезпеченням мобільним Інтернетом будуть спрямовані операторам та в подальшому їх включать до карт перспективного розвитку мобільного покриття», - наголосив Сергій Гайдай.

На нараді зазначено, що під час першого інвестиційного форуму RE:THINK Invest in Ukraine в Маріуполі підписано Меморандум щодо покриття території України мобільним зв’язком та Інтернетом. Передбачено розширення покриття 3G и 4G у діапазоні 900 МГц, що дозволить забезпечити високошвидкісним зв’язком значно більші території.

Також розглянуті поточні питання кабельних операторів. Зокрема, проблеми їх взаємодії з ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Питання взято на контроль головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації.