Прес-центр26 травня 2021, 14:05

Словаччина передала обласній дитячій клінічній лікарні два реанімобілі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном взяв участь у передачі реанімобілів Луганській обласній дитячій клінічній лікарні.

У вітальному слові очільник Луганщини перш за все подякував медичному колективу лікарні у надскладних умовах через пандемію. Потім він звернувся до словацького дипломата: «Я щиро вдячний за неоціненну допомогу великому другу Луганщини – пану Мареку Шафіну. Мене часто питають журналісти про ціну реанімобілів, проте я переконаний, що хоча б одне врятоване життя дитини не варте будь-яких грошей.

Також Сергій Гайдай вручив обласні відзнаки Мареку Шафіну та волонтерам, завдяки яким машина дісталася Луганщині.

У свою чергу словацький посол наголосив, що особисто для нього життя та здоров’я дітей є найбільшою цінністю. Він виказав сподівання на те, що реанімобілі будуть виконувати місію із порятунку маленьких жителів Луганщини.

Два Volkswagen Transporter Т-5 обладнані дефібриляторами LP12, вакуумними матрацами і шинами, апаратами ШВЛ, кисневими редукторами, екстракторами Accuvac Basic та ношами на колесах.

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня має три реанімаційних відділення – інфекційну, дитячу та неонатологічну.