Прес-центр3 серпня 2016, 16:08

Юрій Гарбуз підписав розпорядження щодо підвищення винагороди спортсменам-переможцям та призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор

3 серпня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз урочисто підписав розпорядження щодо внесення змін до Порядку виплати винагород спортсменам області – чемпіонам та призерам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор та їх тренерам.

 

Підписання відбулося за присутності заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, директора Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Олега Клименчукова та директора Луганського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Юрія Кравченка.

 

Очільник області зазначив, що винагорода учасникам Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор за зайняте 1 місце становить 300 тисяч гривень, за 2 місце – 200 тисяч гривень, 3 місце – 100 тисяч гривень. Тренерам виплачуватиметься 50 відсотків загальної суми відповідної винагороди спортсмена.

 

Юрій Гарбуз зауважив, що всім спортсменам, які займуть перші, другі та треті місця, він вручить ключі від квартири.

 

Збільшення винагороди покликано відзначити успіхи і досягнення спортсменів та тренерів, які підвищують міжнародний авторитет України та Луганщини.

 

«Сьогодні ми вдвічі збільшуємо винагороду учасникам міжнародних спортивних змагань найвищого рівня. У складний для нас час Луганщина демонструє, що вона сильна спортивними досягненнями та талантами. На посаді голови облдержадміністрації я зроблю все можливе для розвитку спорту в Луганській області. Бажаю  перемог та успіхів нашим спортсменам у Ріо-де-Жанейро!», – наголосив Юрій Гарбуз.