Прес-центр11 cічня 2020, 12:01

За два тижні на Луганщині проведено 35 перевірок об’єктів з реалізації пального, – Сергій Гайдай

У Києві відбулася селекторна нарада Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з керівниками обласних державних адміністрацій щодо посилення боротьби з тіньовими ринками.

Зокрема, з нелегальними АЗС, доля яких на ринку становила майже 25 %.

Тобто, ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада – активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп. На цьому наголосив високопосадовець.

«В Україні не буде тіньового ринку нафтопродуктів», – заявив Глава Уряду. Він відзначив, що у грудні минулого року Кабмін прийняв низку рішень за цим напрямом.

У заході взяв участь очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Урядом поставлене завдання – українці мають купувати пальне європейської якості виключно в ліцензованих нафтотрейдерів. На Луганщині заходи з протидії нелегальним АЗС перебувають на контролі – порушення є і ми їх виявляємо. Ми активізували роботу відповідної міжвідомчої регіональної робочої групи, якою менше ніж за два тижні проведено 35 перевірок об’єктів з реалізації пального», – акцентував Сергій Гайдай.

Він повідомив, що вже припинено діяльність шести з них, задокументовано шість адміністративних правопорушень, вилучено 43,2 т пального, а також обладнання АЗС.

Голова облдержадміністрації зазначив, що найчастіші порушення – відсутність ліцензій на зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, що у грудні за ініціативи Президента України Володимира Зеленського розпочато широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі пальним.

Усього здійснено 2200 перевірок силами ДФС, Нацполіції та СБУ. Перевірено інформацію щодо 1399 нелегальних АЗС: 377 – зупинили діяльність; 316 – демонтовані раніше або відсутні за адресами; 243 – демонтовані за звітний період; 463 – оформили ліцензію.

Вилучено з обігу 4 тис. тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 93,4 млн гривень, а також обладнання на суму 94,2 млн гривень. Відкрито 292 адміністративних провадження та 152 – кримінальних.