Прес-центр1 травня 2024, 09:05

За участі луганців у Києві встановлено рекорд з масового розпису писанок

Напередодні Великодніх свят творча спільнота Луганщини взяла участь у масштабному заході з писанкарства, що відбувся у Києві.

Фестиваль «Українська писанка: традиція і мистецтво» організовано за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики, Національної спілки майстрів народного мистецтва України, ГО «Інститут культури України» та UNIT.CITY.

Луганщину серед 50 майстрів з різних регіонів України представляли Наталія Явіца з Новопсковської та Тетяна Падалка з Нижньодуванської громад, які поділилися з присутніми секретами з виготовлення писанок, вишивки, проводили майстер-класи та презентували творчі вироби.

Учасників привітав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, який вручив майстрам пам’ятні дипломи.

На фестивалі встановили  рекорд України з масового розпису писанок. Протягом п’яти годин 530 учасників виготовили 800 писанок, які через Міжнародний штаб допомоги українцям будуть передані на передову нашим Захисникам.

Крім того, під час заходу відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас «Як зібрати Великодній кошик».

Делегація луганців складалася з представників Новопсковської, Старобільської, Лисичанської, Рубіжанської, Марківської, Білокуракинської та Нижньодуванської громад, управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, Луганського обласного краєзнавчого музею.