Прес-центр26 квітня 2018, 09:04

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза у зв’язку з Днем Чорнобильської трагедії

Шановні земляки!

 

32 роки тому сталася найбільша техногенна катастрофа двадцятого сторіччя, наслідки якої кардинально змінили наше життя, здолали державні кордони та перетворили частину мальовничого українського Полісся на зону відчуження.

Луганщина одразу відрядила більше 13 тисяч своїх фахівців: шахтарів, міліціонерів, пожежних, будівельників, медичних працівників – на боротьбу з невідомою та неконтрольованою стихією.

Наші земляки були у перших рядах тих, хто ціною власного життя та здоров'я врятував Україну і весь світ від смертельної загрози.

На жаль, з кожним роком час і недуги забирають життя ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Але пам’ять не має строку давності. У вічній скорботі ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиє життя передчасно обірвала трагедія.

Наш синівський і громадянський обов’язок – віддати шану і потурбуватися про живих. Сьогодні в області 3863 особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Обласною владою забезпечено стовідсоткове виконання державних бюджетних програм і регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання їм адресної допомоги, можливостей для оздоровлення, а також технічних засобів реабілітації для інвалідів-чорнобильців.

Питання соціального та медичного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи знаходяться на моєму особистому контролі.

Висловлюю глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і тим, хто нині продовжує виконувати складні й відповідальні завдання на станції та у зоні відчуження.

Нехай День Чорнобильської трагедії об’єднає нас у спільній пам’яті, молитві і глибокій вдячності!

Миру нам!

 

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                 Юрій ГАРБУЗ