Архів новин

08 мая 2024

Артем Лисогор зустрівся з Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви Епіфанієм

Зустріч очільника Луганщини із Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України відбулася сьогодні, 8 травня, у Митрополичому домі.

До неї долучилися архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій та заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Під час спілкування йшлося про протистояння повномасштабній російській навалі на Луганщині, соціально-економічну ситуацію в регіоні та залучення допомоги нашій державі з боку світового співтовариства.

Завтра в Харкові можна буде поспілкуватися з пенсійниками Луганщини

У хабі Попаснянської громади 9 травня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області пенсійниками нашого регіону.

Консультація триватиме з 10:00 до 13:00 за адресою: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

Артем Лисогор зустрівся з представниками Люблінського воєводства Республіки Польща

Саме це воєводство одним із перших розпочало співпрацю з Луганщиною. Ще у 1996 році містом-побратимом Любліну став Старобільськ. Тоді було підписано договір про партнерство, який крім багатьох питань, що стосуються співробітництва, містить декларацію про взаємну підтримку щодо охорони історичних пам'яток і місць пам'яті.

Олексій Смирнов узяв участь у спецпогашенні марки «русскій воєнний флот – до дна!»

Сьогодні «Укрпошта» ввела в обіг новий поштовий випуск «русскій воєнний флот – до дна!», який є продовженням легендарної серії поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль …!». 
Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов разом із директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Максимом Сутковим провели церемонію спецпогашення марки.

Очільник Луганщини Артем Лисогор разом з луганчанами, що мешкають у столиці, узяв участь у меморіальних заходах та вшануванні пам’яті загиблих у Другій Світовій війні

Ми віддаємо данину пам’яті усім, хто загинув на фронтах у боротьбі із нацизмом: учасникам національно-визвольного руху, дітям війни, колишнім в’язням концтаборів, військовополоненим, остарбайтерам.

Поклали квіти до меморіалу загиблим танкістам, які звільняли Київ. Друга світова війна забрала мільйони життів військових та цивільних. Це роки горя та втрат, страху та відчаю, руїни та пустоти.

Сьогодні ми знову схиляємо голови у скорботі, вшановуючи воїнів та мирних мешканців - жертв російсько-української війни, та всіх хто віддав життя, щоб ми жили у мирі.

Цифровізація громад: відбувся Digital Power Summit 2024

Проведено Digital Power Summit 2024, під час якого відзначено громади, які показали вагомі цифрові успіхи. А також презентовано перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. 


Під час форуму, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах. 

Луганську малечу в Австрії привітали з Великоднем

Для вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи, які рятуються від війни в Австрії, українські волонтери з міста Лінц організували свято Великодня за національними традиціями.

Діти зустрічали гостей піснями та віршами про світле Христове Воскресіння, а волонтери, у свою чергу, пригощали малечу святковими смаколиками.

Дівчатка отримали найкращі подарунки – яскраві українські віночки, про які давно мріяли.

Зустріч пройшла у неймовірно добрій, теплій святковій атмосфері. Було смачно та цікаво: паски, писанки, солодощі. 

Як студентам виїхати за кордон на навчання під час воєнного стану?

Уряд оновив правила перетину кордону для студентів. Тепер не тільки дівчата, а й хлопці також можуть виїжджати на навчання за програмами академічної мобільності.

Про умови виїзду та необхідні документи – в інфографіці.

Попаснянська та Олександрійська громади уклали Меморандум про підтримку ВПО Луганщини

Попаснянська міська військова адміністрація уклала Меморандум про співпрацю з Олександрійською міською радою та благодійною організацією «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія».

Тристороння угода спрямована на об’єднання зусиль у розв’язанні гуманітарних питань та надання допомоги вимушеним переселенцям з Луганської області та м. Попасної зокрема.

Олексій Смирнов провів нараду з питання ведення обліку військовозобов’язаних у органах влади

Перший заступник голови облдержадміністрації повідомив про новели чинного законодавства щодо мобілізації військовозобов’язаних. 

Стартував обласний етап всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Стартував ІІ, обласний етап, Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). До нього долучилися 300 учасників з усіх куточків Луганщини.

Метою «Джури» є патріотичне виховання дітей на засадах національної гідності, здорового способу життя, духовності, культурно-історичної та військової спадщини українського народу.

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні жителі Луганщини! Дорогі співвітчизники!

Сьогодні Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Пам’ять про війну, робота над помилками минулого має вести не до «побєдобєсія», а вчити цінувати мир.

Українці на боці союзників зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та його поплічниками. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в повстанських рухах.

У «лнр» неможливо замінити паспорт без наявності військового обліку, окупаційна влада не регулює ціни на соціально значущі продукти, бої точилися поблизу Стельмахівки та Невського

«По Невському, Куземівці та Стельмахівці росіяни відкривали вогонь з мінометів та ствольної артилерії. По Макіївці – з реактивної. Біля Невського та Куземівки по укріпленнях наших військових намагалися вдарити 13 ворожих БПЛА, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.