Архів новин

06 мая 2024

За тиждень підрозділи Луганського прикордонного загону уразили 345 місць скупчення ворожого особового складу

Ліквідовано 28 окупантів, 37 поранених. Серед знищеної техніки: один танк, дві БМП-2, гаубиця 2С19 «Мста-С», чотири одиниці військового автотранспорту та сім складів боєкомплекту.  

Виведено з ладу 357 ворожих БпЛА.
 

Атлети Луганщини здобули дві медалі на чемпіонаті Європи з бодібілдингу

Із 1 по 6 травня в іспанському місті Санта-Сусанна відбувся чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу.

У змаганнях взяли участь більш ніж 1 200 спортсменів з 44 країн.

Луганщину у складі національної збірної України представили кандидати у майстри спорту України Євген Колесник та Катерина Уманська.

За результатами виступів Євген Колесник став чемпіоном, а Катерина Уманська здобула бронзову нагороду.

У командному заліку наша збірна виборола перше місце на чемпіонаті Європи з фітнесу, а на чемпіонаті Європи з бодібілдингу стала четвертою.

Вітаємо!

Ветерани та військовослужбовці можуть безоплатно отримати послуги зубопротезування у лікарнях

Ветерани та військовослужбовці можуть безоплатно отримати послуги зубопротезування у лікарнях. Уряд додатково виділив на цю програму 750 млн грн.

Які документи необхідні та куди звертатися – дивіться інфографіку.

Ще понад 800 тисяч гривень виплачені Лисичанською громадою нашим оборонцям

Допомога у розмірі 20 тисяч гривень кожному призначена 27 мешканцям громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Десятьом військовослужбовцям, які від початку повномасштабного вторгнення отримали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані з захистом Батьківщини, нараховано по 25 тисяч гривень.  

Двом особам, як уповноваженим представникам сімей загиблих Захисників України, – 15 тисяч гривень.

Новий інформаційний проєкт сприятиме поверненню військових до цивільного життя

Для ветеранів та цивільних запроваджено новий інформаційно-аналітичний проєкт «Спектри», який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним. 

Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створити місток між ветеранами й суспільством через серію інтерв'ю, освітній контент, майстер-класи та інтерактивні сесії. 

У вівторок у Рівному нададуть консультації з пенсійних питань

7 травня з 9:00 до 11:00 у хабі Біловодської громади у м. Рівне відбудеться онлайн-консультування з пенсійних питань наших ВПО фахівцем ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: вул. Гайдамацька, буд. 2-В.

Трирічний Дмитро – новий вихованець Лисичанського малого групового будинку «Світанок»

Із квітня Дмитро – дитина, позбавлена батьківського піклування – проживає в малому груповому будинку «Світанок», що на Кіровоградщині.

Він народився в місті Лисичанськ, але через те, що сім’я хлопця перебувала в складних життєвих обставинах, його було влаштовано до Луганського обласного будинку дитини. Там Дмитра виховували до досягнення трирічного віку.

Наразі вже є домовленість з місцевим дитячим садочком, який Дмитро відвідуватиме і де спілкуватиметься з однолітками.

У 101-й день народження «Зорі» Артем Лисогор відвідав поєдинок луганців з «Поліссям»

У Житомирі відбулася гра чергового туру чемпіонату України з футболу. Місцеве «Полісся» приймало луганську «Зорю».

Наша команда, більшу частину матчу граючи в меншості, наприкінці зустрічі зуміла зрівняти рахунок і здобути важливу нічию.

У Сєвєродонецьку вакансії є лише на будівництві – зарплату там затримують, на Новопсковщині два роки тривають щоденні відключення світла, росіяни вдарили по Макіївці з реактивної артилерії

«Учора біля Стельмахівки ворог намагався покращити тактичне положення, атакуючи за підтримки авіації. Там наші захисники стримують кожну спробу противника. Тиснули окупанти і в районі Невського, точилися важкі бої в Білогорівці, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Здійснені обстріли з різних видів озброєння в бік Макіївки, Невського, Стельмахівки, Куземівки. Зокрема, по Макіївці росіяни поцілили з реактивної артилерії». 

Упродовж тижня луганські поліцейські зафіксували чергові руйнування будинків у деокупованих населених пунктах.