Прес-центр6 травня 2024, 13:05

Новий інформаційний проєкт сприятиме поверненню військових до цивільного життя

Для ветеранів та цивільних запроваджено новий інформаційно-аналітичний проєкт «Спектри», який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним. 

Мета проєкту — надати ветеранам платформу для обміну досвідом та ідеями, що допоможуть їм у реінтеграції до цивільного життя, а також створити місток між ветеранами й суспільством через серію інтерв'ю, освітній контент, майстер-класи та інтерактивні сесії. 

Ведуча проєкту «Спектри» — Катерина Супрун, журналістка Мілітарного. Перший гостем передачі став ветеран, засновник ветеранського видавництва та співведучий наступних програм проєкту «Спектри» Марко Мельник.

«Зараз перед українським суспільством стоїть задача розмити межу, щоб ветерани могли повертатися в цивільне життя й займати свою нішу, яка би не відокремлювала їх. Я розумію ветеранів як органічну частину суспільства. Й не має бути штучного поділу з боку цивільних, коли вони відмежували ветеранів, як ту категорію, яка платить свою ціну за перемогу на війні, а інша частина суспільства почувається комфортно, делегувавши повноваження із захисту. Такого поділу не повинно бути», — каже ветеран Марко Мельник.

Кожна з програм матиме свою тему й спікера. Гості з ведучими обговорюватимуть права, можливості, психологічну підтримку, реадаптацію, болі та прагнення ветеранів. 

Програма виходитиме щовівторка о 18:00 на ютуб-каналі Мілітарного. Перший випуск доступний за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=3RiFH82PdEQ