Архів новин

07 мая 2024

У Нижньодуванському хабі в Харкові працює психолог

На базі Нижньодуванського хабу консультує психолог Новопсковського центру надання соціальних послуг.

Психолог допомагає за такими напрямами:

- тривога та страхи;

- емоційне вигорання;

- сімейні конфлікти;

- панічні атаки та проблеми зі сном;

- порушення емоційного та психічного стану після травматичної події;

- втрата близьких;

- допомога дітям при подоланні стресу;

- розуміння між батьками і підлітками;

- булінг у школі.

Адреса хабу: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

7 травня розпочалася реєстрація для участі в єдиному вступному іспиті та єдиному фаховому вступному випробуванні

Вона триватиме до 29 травня включно.

Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку скановані копії реєстраційних документів. Заповнюючи заяву-анкету й надаючи інформацію, необхідну для оформлення екзаменаційного листка, потенційний учасник вступних випробувань має вказати населений пункт в Україні або за кордоном, у якому бажає пройти ЄВІ або ЄФВВ.

У середу в Броварах звертайтеся до пенсійників Луганщини

8 травня з 13:00 до 15:00 у місцевому хабі Сватівської громади відбудеться онлайн-консультація від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

Адреналін зашкалював, бо до рідної землі залишалося менше 25 км, – поліцейський Луганщини Віталій Харківський

Від початку повномасштабного вторгнення армії рф правоохоронець ніс службу у Сєвєродонецьку та Лисичанську, доки ці міста не окупували. 

Підполковник поліції, заступник начальника Управління міграційної поліції Віталій Харківський – учасник Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, зараз разом із Силами безпеки та оборони продовжує стояти на захисті незалежності нашої держави.

Доставка гуманітарної допомоги, евакуація населення, супровід волонтерів, надання допомоги, виявлення коригувальників та мародерів – усе це стало щоденними справами поліцейського:

До Дня Європи організовано всеукраїнський конкурс та тестування: Кинь виклик своїм знанням про Європу

Національним фестивалем «Код Нації» оголошено проведення Всеукраїнського конкурсу до Дня Європи.

Головною метою конкурсу є прагнення підвищити обізнаність про Європу та європейські цінності, її культурне, політичне та історичне надбання, утворення платформи для самовираження та розвитку власних талантів учасниками в межах європейської тематики, утвердження європейської ідентичності українців та незворотності європейського та євроатлантичного курсу України.

Артем Лисогор: для нацгвардійців з 18-ї бригади передали 13 квадрокоптерів

«Вони протистояли російській навалі ще із 2014 року, коли базувалися на Луганщині. Після повномасштабного вторгнення боронили Рубіжне, Новодружеськ, Сиротине, Воєводівку, Метьолкіне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Пізніше – били ворога на Кремінському напрямку. Вони там – де найважче, – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Від Рубіжанської громади передали бійцям 18-ї Слов'янської бригади НГУ 13 квадрокоптерів Mavic 3T та антени для підсилення сигналу дронів».

У Сваляві наші ВПО можуть отримати послуги соціального супроводу

Соціальний супровід включає:

- допомогу в отриманні інформації про доступні соціальні послуги, права та обов'язки ВПО, а також консультування з питань працевлаштування, освіти, медичного обслуговування тощо;
- психологічну підтримку - індивідуальні та групові консультації з психологами, допомогу в подоланні стресу та травм, психосоціальну реабілітацію;
- юридичну допомогу – консультації з питань оформлення документів, захисту прав та інтересів ВПО тощо;
- супровід до соціальних служб, медичних закладів, освітніх установ, пошуку житла тощо.

285 тисяч гривень матеріальної допомоги надали нашим оборонцям від Біловодської громади

У квітні від Біловодської селищної військової адміністрації грошову підтримку отримали 19 осіб, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Загальна сума виплат склала 285 000 гривень.

13 тисяч фахівців держуправління за два роки – колаборанти в «лнр» здобувають кваліфікацію протягом кількатижневих курсів, випускників шкіл росіяни агітують вступати до військових вишів та училищ, по Макіївці ворог знов вдарив з реактивної артилерії

«Із реактивної системи залпового вогню росіяни тричі відкрили вогонь поблизу Макіївки. Застосовували там також ствольну артилерію та міномети. А ще – в районах Невського, Стельмахівки та Куземівки. По позиціях наших військ намагалися вдарити 14 безпілотників», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Він зазначив, що, як і у попередні дні, окупанти тиснули на Луганщині на усіх трьох напрямках. 

Зокрема, біля Стельмахівки та Білогорівки – із застосуванням авіації.

Не припиняються їхні наступи біля Невського та у Серебрянському лісі.