Архів новин

02 мая 2024

Доручив на всіх рівнях працювати з партнерами, щоб прискорити постачання зброї: реалізацію пакетів і домовленостей – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Підсумки цього дня.

Ставка. Кілька основних питань. Звичайно, ситуація на фронті. Була доповідь Головкома. Покровський напрямок – максимум уваги. Інші напрямки на Донеччині. Південні напрямки. Харківщина. Також сьогодні Головком доповів загалом щодо захисту кордону з Росією та відповідних наших громад у кількох областях. Ми бачимо ризики. Ми будемо знищувати окупанта за будь-яких умов.

1,5 тисячі продуктових наборів отримали ВПО Луганщини у хабах Кремінщини у квітні

У містах Київ, Дніпро, Рівне та Андрушівка також надавалися послуги з короткотривалого денного догляду за дітьми, фізичного супроводу осіб, копіювальні та ай-ті послуги.

Щодня прийом громадян там здійснюють юристи, фахівці Центру зайнятості, Пенсійного фонду, Центру надання адміністративних послуг. 

У хабах постійно оновлюються інформаційні дошки для ветеранів війни і членів їх родин, надаються бібліотечні послуги, проводяться майстер-класи.

Процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни спростять

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у виїзній нараді Мінветеранів у м. Житомир.

У хабі Гірської громади в Полтаві у п’ятницю можна буде отримати ліки

Завтра, 3 травня, з 10:00 до 12:00 медична сестра КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги» видаватиме нашим ВПО медичні препарати.

Адреса: м. Полтава, вулиця Миколи Дмитрієва, 7. 

Графік роботи хабу: з 10:00 до 15:00 з понеділка до п’ятниці.

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

15–16 червня на виконання січневої домовленості між Президентом України Володимиром Зеленським і Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд відбудеться перший Саміт миру для України. Місцем його проведення сторони обрали Бюргеншток, розташований неподалік швейцарського міста Люцерн.

Державна служба України з питань праці проводить онлайн конкурс «Мистецтво, що рятує життя»

Конкурс організовано в два етапи: обласний та національний.

Роботи приймаються з 28 квітня по 25 червня 2024 року включно шляхом реєстрації та завантаження на порталі «Мистецтво безпеки праці».

Участь у конкурсі можуть брати всі бажаючі без обмежень за віком, зайнятістю та місцем проживання.

Луганським прикордонникам передали 50 комплектів РЕБ

За сприяння начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора бійцям бригади Гвардії наступу «Помста» 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса доставили 50 комплектів радіоелектронної боротьби для автівок.

Орден «Хрест Героя» вручили родині загиблого прикордонника зі Чмирівської громади

У Києві біля пам’ятника Захисникам і Захисницям кордонів вшанували пам’ять полеглих прикордонників Луганського загону. 

Після хвилини мовчання та покладання квітів родини загиблих воїнів отримали відзнаку «Хрест Героя». Серед них і сім’я старшого сержанта Євгенія Зінченка зі Чмирівської громади.

Орден «Хрест Героя» – це нагорода, яку започаткували у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила. 

З ініціативи родин загиблих на Майдані Незалежності встановили іменні прапорці у пам'ять  про Героїв-прикордонників, які віддали своє життя за Україну.
 

У п’ятницю в Києві допоможуть із вирішенням питань пенсійного забезпечення

3 травня у хабі Кремінської громади представник ГУ ПФУ в Луганській області з 10:00 до 15:00 прийматиме земляків, яких проконсультує із зазначених питань.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (ст. метро «Звіринецька»).

Із росії до «лнр» передадуть 10 кінотеатрів на колесах, у південному районі Рубіжного відновлювальних робіт навіть не обіцяють, у прифронтовому Невському сталися чотири вибухи

«Окупанти впродовж дня декілька разів обстріляли Невське та його околиці. У селі пролунали щонайменше чотири вибухи. Обсяги руйнувань уточнюються. Населений пункт потерпав від артилерії та безпілотників», – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Загалом загарбники застосували уздовж лінії фронту нашого регіону 51 БПЛА. Крім Невського, ворожі безпілотники були зафіксовані у Куземівці та Греківці.

Мінометний та артилерійський вогонь росіяни спрямували по Греківці, Куземівці, Стельмахівці, Макіївці.