Прес-центр2 травня 2024, 08:05

Із росії до «лнр» передадуть 10 кінотеатрів на колесах, у південному районі Рубіжного відновлювальних робіт навіть не обіцяють, у прифронтовому Невському сталися чотири вибухи

«Окупанти впродовж дня декілька разів обстріляли Невське та його околиці. У селі пролунали щонайменше чотири вибухи. Обсяги руйнувань уточнюються. Населений пункт потерпав від артилерії та безпілотників», – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Загалом загарбники застосували уздовж лінії фронту нашого регіону 51 БПЛА. Крім Невського, ворожі безпілотники були зафіксовані у Куземівці та Греківці.

Мінометний та артилерійський вогонь росіяни спрямували по Греківці, Куземівці, Стельмахівці, Макіївці.

Штурмові дії ворогом велися поблизу Стельмахівки, Греківки, Новоєгорівки, Білогорівки та у Серебрянському лісі.

Попри це, жителям Невського та Новолюбівки привезли тижневий запас хліба, а також продукти харчування, господарчі товари, медикаменти.

До так званої «лнр» упродовж року за підтримки окупаційного мінкульту доставлять ще десять кінотеатрів на колесах. Їх використовуватимуть при організації дозвілля – проводитимуть масові заходи із дозволу фсб, транслюватимуть обрані кінострічки та пропагандистськи телепередачі. Перші 10 таких автоклубів передали на окуповану Луганщину минулоріч, деякі з них вже агітували на місцях.

Нові райони Рубіжного залишилися у більш-менш придатному для існування стані. Тому саме там загарбники влаштували показове відновлення найбільш вцілілих багатоповерхівок. Не масштабне – зі зникненням обіцяних грошей, бригад працівників та будівельних матеріалів.

У південному районі не відбувається й цього. Місцева окупаційна адміністрація не обіцяє навіть розібрати завали, що утворилися на вулицях після  того, як армія рф зруйнувала будинки містян.