Прес-центр7 травня 2024, 13:05

Адреналін зашкалював, бо до рідної землі залишалося менше 25 км, – поліцейський Луганщини Віталій Харківський

Від початку повномасштабного вторгнення армії рф правоохоронець ніс службу у Сєвєродонецьку та Лисичанську, доки ці міста не окупували. 

Підполковник поліції, заступник начальника Управління міграційної поліції Віталій Харківський – учасник Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, зараз разом із Силами безпеки та оборони продовжує стояти на захисті незалежності нашої держави.

Доставка гуманітарної допомоги, евакуація населення, супровід волонтерів, надання допомоги, виявлення коригувальників та мародерів – усе це стало щоденними справами поліцейського:

«Якось ми їхали до Сєвєродонецька з іноземними волонтерами, коли раптом на дорогу вибігла дівчинка й почала нас зупиняти. Як з’ясувалося, її дідусь отримав поранення під час обстрілу та потребував допомоги. А в лікарні на той час вже не залишилося нікого з медиків. Тож, ми піднялися в квартиру, оглянули чоловіка, надали йому першу допомогу та евакуювали до медичного закладу в Лисичанську».

Під час деокупації громад Харківської та Донецької областей Віталій Харківський разом із колегами зі слідчого управління приєднався до батальйону поліції «Захід». 

Вони заходили слідом за військовими у звільнені населені пункти, де займалися виявленням ДРГ, російських військових, які не встигли втекти, а також знаходили розтяжки, обстежували домоволодіння та надавали необхідну допомогу місцевим.

«Ми йшли на шаленому адреналіні та ентузіазмі, бо розуміли, що на шляху до рідної землі залишалося менше 25 кілометрів. Майже кожен населений пункт був повністю зруйнованим. Адже, коли росіяни десь закріплювалися, то нищили все. Окупанти засмітили нашу територією не лише собою, а й розтяжками. Нам було вкрай важливо убезпечити як місцеве населення, так і себе від їхніх вибухонебезпечних «подарунків», – згадує Харків.

Наразі боротьба Віталія продовжується, а рідна земля надихає та дає сили протистояти загарбникам.