Архів новин

11 октября 2016

Відродження мистецької Луганщини

11 жовтня начальник управління культури, національностей і релігій Аліна Адамчук взяла участь у брифінгу. На заході вона розповіла про творчі плани у культурно-мистецькій сфері області.

Аліна Адамчук поінформувала, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр розпочав 76 сезон прем’єрою музичної комедії «Потрібен брехун»  грецького драматурга Дімітріса Псафаса. Це вже 12 вистава театру з моменту відновлення його діяльності у місті Сєвєродонецьку.  

Наталія Бойко: держава готова підтримувати створення самодостатніх громад, а децентралізація надасть їм необхідну економічну свободу та ресурсне підґрунтя для зростання

11 жовтня виконавчий директор Регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко взяла участь у брифінгу та розповіла про функціонування та перспективи створення нових об’єднаних територіальних громад у Луганській області, а також про напрацювання та механізми втілення децентралізаційного процесу на Луганщині.

Як повідомила Налатія Бойко, з цією метою при облдержадміністрації створено робочу групу з питань підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Луганської області.

Проблеми сімей загиблих учасників АТО у фокусі уваги обласної влади

11 жовтня у м. Сєвєродонецьку відбулась зустріч керівництва області з членами сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Захід відбувся у рамках обласного святкування Дня захисника України та Дня Українського козацтва, які відзначатимуться 14 жовтня на державному рівні.

У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, силових органів, представники волонтерських благодійних організацій, журналісти.

Програму розвитку громадянського суспільства, ситуацію у Станиці Луганській та безпеку перевезень організованих груп дітей обговорили на засіданні громадської ради при облдержадміністрації

З метою узгодження дій, поєднання зусиль на підвищення рівня взаємної довіри між місцевими органами влади та інститутами громадянського суспільства 11 жовтня відбулося чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Під час заходу Юрій Клименко розповів про ситуацію з відведенням підрозділів ЗСУ із Станиці Луганської та позицію облдержадміністрації у цьому питанні.

Відведення військ ЗСУ із Станиці Луганської та безпеку автомобільних перевезень організованих груп дітей обговорили на засіданні громадської ради при облдержадміністрації 11 жовтня 2016 року

З метою узгодження дій, поєднання зусиль на підвищення рівня взаємної довіри між місцевими органами влади та інститутами громадянського суспільства 11 жовтня відбулося чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

Під час заходу Юрій Клименко розповів про ситуацію з відведенням підрозділів ЗСУ із Станиці Луганської та алгоритм подальших дій.

"Об'єднана громада - наше майбутнє!" - кращі практики Луганщини. Білокуракинська об'єднана територіальна громада – рік потому

Дві функціонуючі об'єднані територіальні громади Луганщини (Новопсковська та Білокуракинська ОТГ) протягом липня - серпня відсвяткували річницю з дня створення.

До цієї дати експертами Луганського регіонального відділення Асоціації міст України розроблено і видано серію буклетів "Об'єднана громада - наше майбутнє!", які висвітлюють конкретні приклади, дані та досягнення цих об'єднаних громад.

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" відвідав потенційну Марківську об'єднану територіальну громаду.

По Перспективному плану Марківська ОТГ має утворитися на базі усього Марківського району. По розрахункам експерта з бюджетних питань Євсєєвої Л.С. дана громада має прекрасні фінансові показники спроможності надання якісних послуг у разі утворення ОТГ, ПДФО на одну особу - 909 грн, власні доходи на одну особу - 1473 грн. Бюджет після об'єднання збільшиться з 8,36 млн. грн. (сума бюджетів за 2016 рік) до 22,95 млн.грн. (прогнозний бюджет ОТГ 2017 року без урахування тарнсфертів), 62,23 млн.грн.

«Серце до серця» оголошує конкурс на найкращі фото- та відеороботи

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні, Міністерством культури України проводять Всеукраїнський конкурс фото-, відеоробіт «Україна та НАТО: сучасний погляд української молоді».

Основною метою конкурсу є сприяння у формуванні громадського світогляду та позиції української молоді на НАТО, привернення уваги молоді на проблематику національної безпеки, соціального партнерства, культурної співпраці тощо.

Децентралізаційний марафон спонукає до дії

Децентралізаційний марафон для потенційної Красноріченської селищної об’єднаної територіальної громади виявився спонукою до об’єднання. «Красноріченській об’єднаній громаді – бути!», - такий був підсумок проведеної регіональними консультантами інформаційної зустрічі у селищі Красноріченське і відразу закипіла робота. Впродовж двох тижнів розпочалися реальні об’єднавчі процеси зі створення Красноріченської ОТГ.

Білокуракинська ОТГ: рік потому. Є довіра, є контакт, є результат

Білокуракинська селищна рада об'єдналася з територіальними громадами Лизинської, Нещеретівської, Бунчуківської, Курячівської, Олексіївської, Дем’янівської, Олександропільської сільських рад Білокуракинського району в Білокуракинську територіальну громаду з центром у селищі Білокуракине Білокуракинського району Луганської області. Населенні пункти, що увійшли до складу ОТГ, заходяться на відстані від шести до тридцяти п’яти кілометрів до центру громади. Головою ОТГ обрано Сергія Івановича Сірика.

Об’єднання по-луганські: за результатами Децентралізаційного марафону "Луганщина - 2016"

Виконавчий директор Луганського регіонального відділення Наталія Бойко ділиться своїми враженнями про хід реформування місцевого самоврядування в Луганській області.
«Поїздки по Луганській області в рамках децентралізаційного марафону, інформаційні зустрічі із сільськими та міськими головами, депутатами різних рівнів, громадськістю, бізнесом показують, що чітко вимальовуються дві протилежні тенденції щодо необхідності об‘єднання в спроможну громаду.

На марафонській дистанції – селище Станиця Луганська

На цьому тижні в селищі Станиця Луганська на інформаційній зустрічі регіональні експерти АМУ обговорювали можливість створення потенційної об’єднаної Станично-Луганської територіальної громади. У заході взяли участь очільники Валуйської, Вільхівської та Комишненської сільських рад, які згідно із Перспективним планом формування територій громад Луганської області входять до складу потенційної Станично-Луганської ОТГ. До заходу долучилися представники Станично-Луганської РДА, центру надання адміністративних послуг, представники депутатського корпусу та громадських організацій.

Перший крок до оздоровлення теплоенергетики - Уряд схвалив проект Закону «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств»

Схвалення Урядом проекту Закону «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств», який був розроблений Мінрегіоном - це фінансове оздоровлення підприємств ТКЕ та крок у реформі теплоенергетики, - наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГГеннадій Зубко після засідання КМУ.

На Луганщині СБУ попередила завдання збитків державі на суму понад 82 млн. грн.

 

 

За інформацією прес-служби Управління СБУ в Луганські області, у 2016 році в Луганській області результатом спільних заходів Служби Безпеки України та Луганської облдержадміністрації попереджено завдання економічних збитків державі на суму понад 82 мільйони гривень при проведенні тендерних торгів.

Представники соціальної сфери Луганщини ознайомилися із роботою «прозорих офісів» міста Вінниця

Минулого тижня делегація з Луганської області відвідала місто Вінниця з питань поширення досвіду інноваційної роботи «прозорих офісів» у сфері надання адміністративних і соціальних послуг населенню. Зокрема, одним із головних питань стало надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.
У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук перший заступник Міністра соціальної політики України Ольга Крентовська, представники міських рад та райдержадміністрацій, начальники управлінь соціального захисту населення області.

Геннадій Зубко: Німеччина надає Україні 150 млн євро на програму модернізації підстанцій на Донбасі

На реалізацію проекту з реконструкції підстанцій у східній Україні KfW (Кредитна установа з відбудови, Франкфурт-на-Майні) надає кредит у 150 млн євро. Відповідну індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом Міністрів України та KfW було підписано сьогодні, 10 жовтня. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках 9-го засідання Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва.
«Німеччина – стратегічний і надійний партнер України.

Новини АТО: ворог використовує заборонену Мінськими угодами зброю на попаснянському напрямку

10 жовтня протягом доби бойовики 12 разів обстрілювали позиції наших військовослужбовців на попаснянському напрямку, з використанням забороненої Мінськими угодами зброї, про це повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Зокрема, ввечері минулої доби російсько-терористичні війська зі 122-мм гармат, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї п’ять разів вели обстріл у напрямку села Новозванівка.