Архів новин

19 октября 2016

Сервісна концепція управління об'єднаними громадами - на часі

Потенційні адміністративні центри об'єднаних територіальних громад Луганщини навчалися організації роботи Центрів надання адміністративних послуг. Саме це завдання стане першим після створення об'єднаних територіальних громад. Тема практикуму «Правове регулювання діяльності Центрів надання адміністративних послуг.

Децентралізаційний марафон "Луганщина - 2016" відвідав місто Щастя та селище Петропавлівка

Децентралізаційний марафон відвідав м.Щастя та смт Петропавлівка, які увійшли до складу Щастинської ОТГ, яка, на жаль, не пройшла місцеві вибори та не отримала спільного органу управління.

Однак, громади виявили бажання працювати по Закону України "Про співробітництво територіальних громад" та розробляти спільні проекти і отримувати фінансування від Державного Фонду регіонального розвитку, міжнародних донорських організацій та благодійних організацій.

«Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів нам вдасться навести в області порядок», ‑ Юрій Гарбуз на оперативній нараді в ГУ Нацполіції Луганщини

19 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у оперативній нараді з керівництвом силових структур області. На нараді під головуванням очільника Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергія Коміссарова були присутні прокурор області ‑ Володимир Янко, начальник Служби безпеки України в Луганській області ‑ Олег Козловський та голова Апеляційного суду ‑ Володимир Гаврилюк.

 

«Увага! Не забуваймо, що ми у зоні АТО!» ‑ Юрій Гарбуз про нещасний випадок з горе-грибниками

Ввечері 19 жовтня двоє мешканців Станично-Луганського району у пошуках грибів зайшли на заміновану ділянку неподалік від лінії розмежування та детонували один з закладених набоїв.

У результаті вибуху один з потерпілих зазнав осколкових поранень, інший викликав «швидку допомогу». Проте, через високий ступень мінної небезпеки ситуація потребувала втручання військових.

За особистого сприяння голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза на місце пригоди направлено додаткові сили ДСНС та ЗСУ.

Сім’ї інвалідів війни та загиблих військовослужбовців АТО отримуватимуть грошову компенсацію для придбання житла, – Мінсоцполітики

19 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І–ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов».

Зазначеним рішенням Уряду надано право сім’ям інвалідів війни та загиблих військовослужбовців АТО отримувати грошову компенсацію за належне їм житло відповідно до Житлового кодексу.

Уряд подбав про сім’ї, які не підпадають під дію субсидії

Уряд надав можливість українським сім’ям, які не підпадають під дію житлової субсидії, сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. Тобто у споживачів буде можливість в опалювальний період сплачувати лише 50 % вартості спожитих послуг, решту – 50 % рахунку –- доплати у літній період.

Спортсмени Луганської області – на п’єдесталі чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу

У Запоріжжі відбувся ІV етап чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу. В змаганнях взяли участь 200 спортсменів з: Луганської, Дніпропетровської, Харківської, Київської та Запорізької областей, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

На змаганнях наші спортсмени показали такі результати:

У категорії «Б-клас» І місце посіли Богдан Белянський - Ганна Фіщук, другими стали також луганчани Дмитро Полозов - Марія Науменко.

Пам’ятка щодо профілактики грипу та ГРВІ

У зв’язку з початком епідемічного сезону грипу та гострих респіраторних інфекцій (ГРІ) 2016-2017 років, звертаємо увагу на здійснення заходів щодо профілактики цих захворювань.

 

Серед інфекційних захворювань, які офіційно реєструються в Україні, грип та ГРВІ в загальній сукупності становлять понад 90%. Щороку практично кожний шостий мешканець України залучається до епідемічного процесу з грипу та ГРВІ.

 

Інформація про державні гарантії соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та членів їхніх родин

Станом на 1 жовтня 2016 року на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 4090 учасників бойових дій, які безпосередньо приймали участь в АТО, 14 інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО та 36 членів сімей загиблих військовослужбовців, які приймали участь в АТО. Особи, віднесені до категорії учасник Революції Гідності та члени їх родини, відсутні.

Відповідно до діючого законодавства України нашим захисникам надаються передбачені соціальні гарантії та компенсації, широкий спектр послуг.

Гастролі ансамблю пісні і танцю «Радани» містами Львівщини

Ансамбль пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії повернувся з творчої подорожі містами Львівської області. Перше місце, куди завітали артисти – став Червоноград, який зустрів луганчан райдужно та гостинно.

На Луганщині центри зайнятості працевлаштовують учасників АТО

Одним із напрямів діяльності служби зайнятості області є заходи з працевлаштування учасників антитерористичної операції, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці.

Так,  Старобільський районний центр зайнятості запровадив дні відкритих дверей, семінари для безробітних даної категорії, зустрічі та семінари з роботодавцями з питань працевлаштування учасників АТО, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, тренінги з психологічної підтримки.

 

Як безробітному стати підприємцем

Відповідно до пункту 1 розділу VI «Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності» безробітним, яким виповнилось 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприянням служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їх бажанням допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації ними підприємницької діяльності.

 

Прем’єр-міністр України: Уряд запропонує механізм 12-місячної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг

Уряд запропонує українцям, що не можуть чи не хочуть скористатися субсидіями для компенсації запровадження ринкової ціни на газ, механізм річної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань у вівторок.

«Ми провели обговорення з депутатами Парламенту і вирішили наступне питання, що ми упровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидій», – зазначив він.

Новини АТО: протягом минулої доби ворог знову використав заборонені Мінськими угодами види зброї

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 10 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України, - про це повідомив журналістам голова Луганської обласної державної адміінстрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Найбільшу кількість збройних провокацій зафіксовано біля с.Кримського та с.Трьохізбенки Новоайдарського району, де терористи чотири рази використали проти українських військовослужбовців 120-мм та 82-мм міномети, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю.