Архів новин

18 октября 2016

В області нарахування та виплата пенсій здійснюється 329,9 тис. пенсіонерам

Станом на 1 жовтня 2016 року в області нарахування та виплата пенсій здійснюється 329,9 тис. пенсіонерам (319,9 тис. цивільних, 10 тис. – силових структур), у тому числі 117,1 тис. переселенцям. Найбільшу чисельність внутрішньо переміщених осіб зареєстровано в управліннях в м. Сєвєродонецьку, Біловодському та Марківському районах.

Всього за 9 місяців поточного року на виплату пенсій профінансовано 6011,4 млн грн, з яких 58,3 % надійшло з Державного бюджету України та 41,7 % – з бюджету Пенсійного фонду України.

«Відбудова мостів є завданням стратегічного значення», – Юрій Гарбуз

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз проінспектував будівництво мосту через р. Сіверський Донець на автодорозі Т 13-02 між містами Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Керівник області дав доручення начальнику служби автомобільних доріг у Луганській області Вадиму Даніеляну привести до ладу прилеглі до мосту дороги.

Щомісячна сума страхових виплат на Луганщині складає 225 млн грн

18 жовтня на брифінгу начальник управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України у Луганській області Наталія Машко розповіла про роботу у 2016 році.

До активної фази АТО у Луганській області налічувалося 21 відділення управління Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, наразі їх лишилося сім.

За першу декаду жовтня на Луганщині продовжував дешевшати сезонний кошик овочів

За першу декаду жовтня на контрольованій українською владою території області ціни на соціально значущі товари залишалися стабільними, їх коливання незначне та відповідає сезонним тенденціям здешевлення.

Незмінними залишались ціни на сало (33,50 грн), варені ковбаси першого ґатунку (50,27 грн), сметану (34,02 грн), вершкове масло (102,21 грн), соняшникову олію (30,09 грн).

Разом з тим, на ріпчасту цибулю, гречану крупу, картоплю ціни знизилися в межах або 0,13–1,22 грн.

До уваги громадських об’єднань! До 1 січня 2017 року громадські об’єднання повинні переглянути свої установчі документи

13 липня 2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», відповідно до якої неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 р. не привели свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, та не надали копії таких документів контролюючому органу, виключаються після 1 січня 2017 р.

Наші артисти підкорюють сцени театрів Західної України та Києва

З 16 по 28 жовтня 2016 року відбувається гастрольна поїздка Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру містами Західної України.

Це стало першим етапом започаткованої управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації мистецької акції «Зі Сходу на Захід – мистецтво єднає серця» в рамках Регіональної програми розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян України на території Луганської області на 2016-2018 роки.

Цивільно-військова ініціатива «Ми разом» працює на благо громади Луганщини

17 жовтня  учні та вчителі Старобільської гімназії і офіцери групи цивільно-військового співробітництва провели акцію «Посади ялинку». Акція проводилась в рамках цивільно-військової ініціативи «Ми разом».

 

Президент увів у дію рішення РНБОУ про застосування санкцій

Президент Петро Порошенко підписав Указ №467/2016 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 вересня 2016 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

В Україні працює безкоштовна телефонна «гаряча» лінія з питань енергозбереження

Як правильно утеплити свою оселю? Як зменшити споживання газу, тепла, води та менше платити за комунальні послуги? Як успішно, у теплі та комфорті пройти опалювальний сезон? Ці та багато інших питань сьогодні хвилюють кожного українця. Вирішуючи їх, багато хто потребує порад експертів.

Саме тому, спільними зусиллями Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Держенергоефективності та Київської міської державної адміністрації створено телефонну «гарячу» лінію з питань енергозбереження.

Новини АТО: протягом трьох діб третій обстріл мирного населення у Попаснянському районі

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 6 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України вздовж всієї лінії розмежування.

Так, знову учора близько 19:00 по житлових кварталах міста Попасна бойовики використали самохідні артилерійські установки 152 калібру.

Неподалік селищ Новоолександрівки, Оріхового та міста Золотого Попаснянського району ворог застосував проти учасників АТО гранатомети, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.