Архів новин

11 мая 2019

Вищі навчальні заклади Луганщини запрошують випускників з окупованих територій

У м. Сєвєродонецьку відбувся День відкритих дверей закладів вищої освіти Луганської області, на базі яких створені освітні центри «Донбас-Україна».

Вступ-2019: МОН розмістило відповіді на найпоширеніші запитання вступників у бакалаврат та магістратуру

Міністерство освіти і науки України підготувало відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступної кампанії у виші 2019 року.

Вони були опубліковані сьогодні, 11 травня 2019 року, на сайті МОН у розділі «Вступна кампанія 2019».

Стартував конкурс журналістських робіт з децентралізації 2019

Мінрегіон четвертий рік поспіль проводить Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями: онлайн-публікація, стаття (в друкованому ЗМІ), радіоматеріал, відеоматеріал.

Матеріали мають бути опубліковані вперше у період із 1 січня до 30 вересня 2019 року.

Конкурсні роботи подаються до 18.00 30 вересня 2019 року.

За чотири місяці Луганська митниця ДФС перерахувала до бюджету 353 мільйони

За січень-квітень поточного року до загального фонду Державного бюджету України митницею перераховано 343,8 млн гривень, до спеціального фонду держбюджету спрямовано 9,1 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року перерахування митниці за чотири місяці поточного року збільшились на 60 млн гривень.

У Луганській області обліковано 3340 багатодітних сімей

У другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Слід зазначити, що протягом 2015-2018 років 66 жінкам, які проживають у Луганській області, присвоєне почесне звання України «Мати-героїня». У поточному році до Дня матері також очікується підписання відповідного Указу Президента України.

Жінкам, яким присвоєно зазначене почесне звання, виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Таким чином, у 2019 році ця сума становитиме 19 210 гривень.

Щохвилини лікарі виписують понад 100 е-рецептів на «Доступні ліки»

Два роки тому Уряд запустив програму «Доступні ліки», за якою ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми можна отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

З квітня препарати за цією програмою лікарі виписують за електронним рецептом. Це дає можливість пацієнту отримувати ліки в будь-якій аптеці країни, що увійшла в програму, незалежно від місця виписки рецепту. На даний час отримати «Доступні ліки» можна в понад 6400 аптеках.

Навчальний курс для представників бізнесу стартує на Луганщині

Фондом Василя Хмельницького K. Fund  започатковано проект  «Школа малого і середнього підприємництва» (Школа МСП), націлений на сприяння розвитку підприємництва в Україні та розрахований на слухачів із різним рівнем досвіду, які мають можливість у стислі терміни отримати актуальні знання та практичні навички ведення власного бізнесу.

Проведення занять в Школі МСП у м. Сєвєродонецьку відбудеться у період  з 27 травня по 1 червня 2019 року за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, 78 Б , Центр розвитку місцевого самоврядування в Луганській області.