Архів новин

17 мая 2019

На Луганщині підбили підсумки 2018 року у спортивній сфері

Переможців відзначили під час урочистостей у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Так, у номінації «Краща обласна Федерація року з олімпійських видів спорту» здобула перемогу Федерація волейболу Луганської області.

Кращою обласною Федерацією 2018 року з неолімпійських видів спорту стала Федерація кікбоксингу ВАКО.

У Луганській та Донецькій областях проведено перший в Україні фестиваль-конкурс сімейних пар з інвалідністю «Світ без обмежень»

З 12 по 16 травня в Луганській та Донецькій областях проведено перший в Україні фестиваль-конкурс «Світ без обмежень» серед сімейних пар із числа людей з інвалідністю.

Його учасниками стали сім сімейних пар із Луганської, Донецької, Миколаївської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Житомирської областей.

Захід приурочено до Міжнародного дня сім'ї, Дня Європи й виконанню Глобальних цілей сталого розвитку «Мир та справедливість», «Ґендерна рівність», «Зменшення нерівності».

Сергій Філь нагородив обласними відзнаками кращих спортсменів Луганщини

Нагородження відбулось сьогодні під час підбиття підсумків спортивної роботи за 2018 рік у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

У Новоайдарі презентували виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори»

У Новоайдарському районному краєзнавчому  музеї презентували виставку «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

Виставку розроблено фахівцями Українського інституту національної пам'яті.

Експозиція розповідає про силу людського духу, яку нездатна знищити жодна система, силу волі та віри, гуманізм та людське життя як найбільшу цінність у цьому світі.

Сергій Філь зустрівся із заступником Міністра закордонних справ України Єгором Божком

Зустріч відбулася сьогодні в облдержадміністрації по закінченні заходу до Дня Європи.

«Увага та підтримка держави дуже важливі для нас. Як і розуміння, що усі разом ми рухаємося в одному напрямі. Наші із заступником Міністра перемовини тільки ще раз це підтвердили», – підкреслив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Цьогоріч землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили майже 100 мільйонів

Юридичні та фізичні особи Луганщини у січні-квітні 2019 року сплатили 94 млн 573 тис. гривень плати за землю. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів області.

Відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Увага! Оголошення

22 травня 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  16:00.

Шлях до Європейського союзу є свідомим вибором українського народу, – Сергій Філь під час урочистостей до Дня Європи

Обласні урочистості з нагоди Дня Європи відбулися сьогодні, 17 травня, у Сєвєродонецьку на площі Перемоги перед облдержадміністрацією.

Святкову церемонію розпочали підняттям Прапора Європейського союзу виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, заступник Міністра закордонних справ України Єгор Божок та студентка факультету інформаційних технологій та електроніки Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ганна Какауліна.

До 24 червня ОТГ мають подати перелік проектів на усю суму інфраструктурної субвенції

15 травня 2019 року Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.

Згідно з розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.04.2019 № 208 затверджено розподіл субвенції. До 24 червня всі ОТГ мають подати необхідні документи на увесь обсяг субвенції, передбачений для кожної конкретної громади.